Producatorul Domeniile Ostrov investeste 4 mil de euro in turismul vini-viticol

Luni, 17 Iunie 2013, ora 16:23
1808 citiri
Producatorul Domeniile Ostrov investeste 4 mil de euro in turismul vini-viticol

Producatorul 'Domeniile Ostrov' deschide primele facilitati de turism vini-viticol de la Dunare, incepand cu luna iunie 2013, investind pana la finele anului circa patru milioane de euro.

"Dintr-o investitie estimata pana la sfarsitul anului la patru milioane de euro, avem acum in mijlocul podgoriilor de la Domeniile Ostrov hotelul Dionis cu o capacitate de opt camere pregatit sa primeasca deja turisti si un complex de vile de 16 camere pe care il vom finaliza in urmatoarele trei luni", a spus Oana Belu, actionar la Domeniile Ostrov.

Pentru cele doua unitati turistice s-a cheltuit aproximativ un sfert din investitia propusa, se arata intr-un comunicat al companiei.

In decursul anului 2013, compania Domeniile Ostrov va demara constructia unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri, dar si cu 10 apartamente.

"Dat fiind ca suntem in mijlocul a mai bine de 1.300 de hectare de vita de vie, acest proiect de turism vini-viticol include si un Centru Oenologic de afaceri si cooperare transfrontaliera, cu facilitati de cercetare in domeniul viti-viticol", spune Oana Belu.

Procesul de aducere in actualitate a podgoriilor de la Domeniile Ostrov a inceput in urma cu 10 ani.

"Avem aici aproape 400 de hectare plantate cu pomi fructiferi a caror productie merge in proportie de 70% catre export, atat in Vestul Europei, cat si in Est, in Rusia si in tarile ex-sovietice. Doar in ultimii doi ani investitiile in aceasta directie de business s-au ridicat la 1,5 milioane de euro. Pe suprafetele pomicole de la Domeniile Ostov avem livezi de caisi, ciresi, nectarini, piersici, nectarini, pruni, visini si nuci", declara Oana Belu.

#turism viticol domeniile Ostrov, #producator vinuri turism, #investitie turism Ostrov , #Excursii