Safari in Africa: Alege cea mai luxoasa varianta, anul acesta

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 00:00
3950 citiri
Safari in Africa: Alege cea mai luxoasa varianta, anul acesta
Foto: worldwildlife.org

O excursie de 36 de zile in Africa te-ar putea relaxa in aceasta vara. Iti propunem varianta ce imbina safariul pe elefanti, intalniri cu gorilele, dar si posibilitatea de a hrani girafele din mana ta, din dormitorul in care esti cazat.

Daca majoritatea zilelor sunt dedicate pentru safari, ultimele patru zile aduc doar relaxare si foarte mult bronz. Business24 iti propune "Million Dollar Safari", excursia in care vei avea propriul tau ghid, propriul tau fotograf si propriul tau chef, ca sa nu iti mai faci griji pentru nimic altceva, decat cum sa te simti cat mai bine.

Excursia incepe in forta cu trei zile de safari intre gorile, in Rwanda. Aproape jumatatele dintre gorilele salbatice din intreaga lume traiesc pe versantii muntilor Virungas din parcul national Sabyinyo Silverback Lodge, iar excursia ta incepe cu o vizita la cei mai faimosi locuitori ai sai.

Foto: Gorvernors Camp Collection

In zilele 4-5 urmeaza vizita la Nairobi, in Conacul Girafelor. Construit in 1932, elegantul conac al girafelor este singurul loc din lume in care poti hrani girafele din dormitorul tau, de la etajul al doilea.

O parte din pretul acestei excursii va fi donat pentru educarea copiilor africani in privinta conservarii.

Foto: Tamimi

Zilele 6-8 iti aduc o sesiune de safari in Maasai Mara, savana ce se intinde pe 1.800 de kilometri patrati si face parte din regiunea Serengeti, recunoscuta pentru numeroasele specii de animale salbatice care traiesc acolo.

Printre animalele cu care te vei intalni acolo se numara lei, gheparzi, leoparzi, rinoceri, hipopotami si peste 500 de specii de pasari. Printre locuitorii zonei se numara si tribul de pastori Masaai.

Aici te vei caza la Cottar's Private Homestead, singura casa de lux din zona, construita manual in 1920 din materiale 100% ecologice.

Foto: Singita

Intre zilele 9 si 12 urmeaza o excursie in rezervatia Grumeti, din regiunea Serengeti. Aceasta rezervatie se intinde pe 1.400 de kilometri patrati si a fost o zona speciala pentru vanatoare cumparata de Paul Tudor Jones pentru a proteja natura si vietatile salbatice din aceasta zona.

Aici vei fi cazat in cabana Singita, una din singurele trei case din toata aceasta rezervatie, asta insemnand ca vei avea parte de suficienta intimitate in aceasta bucata din Africa.

Foto: Nomad Tanzania

Zilele 13-15 te duc in vizita in Tanzania. Urmatoarea destinatie se afla la poalele muntilor Mahale, unde poti ajunge doar cu barca si singura ta priveliste din camera va fi lacul Tanganyka.

Aici vei face plimbari in muntii din imprejurimi, unde vei putea observa cimpanzeii rezidenti si alte noua specii de primate. Te vei putea scalda in lac la apus, cand muntii se afunda in intuneric.

Excursia continua in zilele 16-18 in Zambia, la South Luangwa National Park, urmate de vizita la cascada Victoria, in zilele 19-20, unde poti sa faci rafting, canoe, bunjee jumping, te poti plimba cu elicopterul si poti face safari cu elefanti.

Foto: Robin Pope Safaris

In zilele 21-32 ajungi in Botswana, in rezervatia Selinda, unde vei fi cazat in corturile luxoase din Zarafa Camp, cu vedere la laguna Zibidianja.

Aici sunt incurajate plimbarile scurte, pe jos, pentru a admira si vietatile mai mici din Africa, nu doar pe cele mari.

Foto: Great Plains Conservation

Excursia prin Botswana continua in zilele 24-26 in delta Okavango, ce mai mare delta din lume, din rezervatia naturala Moremi Game.

Aici vei fi cazat in mijlocul deltei, intr-o casa numita Mombo Camp, cu noua camere suspendate, ce ofera o priveliste impresionanta asupra a ceea ce ar fi trebuit sa fie desertul Kalahari daca placile tectonice nu ar fi deviat cursul raului Okavango.

Fiecare camera are baie proprie, dusuri exterioare, cabana avand o zona luxoasa de lounge si foarte mult spatiu.

Foto: Mike Myer

In zilele 27-29 vei ajunge in Africa de Sud, la Cape Town, urmand ca in zilele 30-31 sa ajungi in Winelands (tara vinurilor n.r.).

Ultimele patru nopti le vei petrece fara ghidul personal, pe o insula in Mozambic, cu piscine si plaje, cu propriul tau chef si gazde care iti vor pune la dispozitie excursii pentru pescuit, scufundari, tratamente spa sau plimbari cu barca in larg.

Excursia este organizata de cei de la Extraordinary Journeys si costa un milion de dolari, pentru o familie de patru persoane.

Pretul poate varia, insa, in functie de optiunile tale si de posibilitatea de a te deplasa intre zonele vizate cu avionul privat.

Daca esti interesat, ii poti contacta direct pe site sau la adresa de mail info@ejafrica.com.

#safari africa, #vacanta 2013, #vacanta safari elefanti, #safari maasai mara , #Excursii