Un roman va parcurge cu bicicleta Drumul Matasii, pentru a escalada un varf de 7.000 de metri altitudine

Joi, 20 Februarie 2014, ora 11:59
2693 citiri
Un roman va parcurge cu bicicleta Drumul Matasii, pentru a escalada un varf de 7.000 de metri altitudine
Sursa foto: diaconescuradu.com

Un tanar de 30 de ani va pleca sambata din Bucuresti pe bicicleta sa cu care va parcurge in total aproape 15.000 de km, cu destinatia Kargastan, unde vrea sa escaladeze varful muntos Khan Tengri cu inaltimea de 7.000 de metri.

Radu Diaconescu, de profesie inginer-programator, va pleca pe bicicleta de la usa apartamentului din Bucuresti si va parcurge peste 7.000 de km pana aproape de granita dintre Kargazstan si China, urmand in mare parte Drumul Matasii, dupa care va merge pe jos mai mult de doua saptamani pana in tabara de baza de unde va incepe "asaltul" varful Khan Tengri.

Nu va folosi un mijloc de transport motorizat

Totul se va face prin forte proprii, fara a folosi vreun mijloc de transport motorizat si nu va avea echipa de suport care sa-l salveze in caz de pericol. Echipamentul de care are nevoie pentru a dormi, a-si gati si a se apara de capriciile vremii se va afla in suporturile de bagaje de pe bicicleta sa.

El spune ca ideea i-a venit citind cartile altor oameni care au calatorit in toate colturile lumii, pe motocicleta, pe bicicleta sau pe jos, insa dorinta de a iesi din cotidian a incoltit de foarte mult timp, ca o reactie la programul fix, de birou.

Pentru a avea timp de aceasta aventura pe care o estimeaza la circa noua luni, Radu si-a dat demisia din functia de programator bine platita de la o firma din Germania, unde a lucrat in ultimul an.

"Imi place sa merg pe bicicleta, imi place alpinismul, imi place drumetia, acum am ocazia acum sa le imbin pe toate trei", a declarat pentru AGERPRES Radu Diaconescu.

El face drumetii pe munte de la varsta de 19 ani, ulterior a descoperit alpinismul, schiul, mountain bike-ul, alergarea pe munte, concursurile montane.

O calatorie in stepele Mongoliei, visul ultimilor ani

In ultimii cinci ani a visat la o calatorie in stepele nesfarsite ale Mongoliei si a inceput sa se intereseze de cicloturism, adica de calatoria cu bicicleta prin lume, care spune ca ofera o cu totul alta libertate decat mersul cu trenul sau cu avionul si un sentiment de satisfactie pentru ca ai muncit pentru a vedea acele locuri.

"E un sentiment interesant in momentul in care te regasesti dimineata pe bicicleta si poti s-o iei in ce directie vrei. E un sentiment de libertate si de a beneficia de timpul tau in ce mod doresti, lucru care se intampla tot mai rar in societatea actuala", a mai spus Diaconescu.

Alt avantaj pe care il vede in calatoria cu bicicleta este interactiunea cu oamenii, cu care trebuie sa comunici pentru a afla lucruri de baza: "Unde pot sa pun cortul?", "De unde pot sa iau apa?", "Unde gasesc un magazin?", luand contact direct si cu obiceiurile si traditiile acelor locuri.

"Am incredere ca majoritatea oamenilor sunt buni in principiu si experientele pe care le-am avut calatorind si prin Romania si prin Europa au fost 99% pozitive, iar cineva care vine pe bicicleta de la capatul lumii, are un capital de incredere mai mare decat un turist bogat care opreste cu masina si cere indicatii", considera aventurierul.

Diaconescu a urcat varful Mont-Blanc din Alpi

Radu Diaconescu nu este la prima aventura de acest fel. In 2011 a plecat cu bicicleta din Romania, impreuna cu sotia sa - Mihaela Diaconescu - iar dupa o calatorie de doua saptamani, au urcat varful Mont-Blanc din Alpi.

"De data aceasta va fi ceva diferit. Este vorba de o calatorie de noua luni de zile prin mai multe tari nu atat de dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii rutiere, dar care au de oferit foarte mult din punct de vedere cultural si spiritual", mai spune Radu Diaconescu.

La dus, va trece prin Bulgaria, Turcia, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kargazstan. Planul sau este sa parcurga in medie 80 de km pe zi, avand in vedere ca va folosi in principal drumuri secundare, pentru a evita traficul aglomerat.

Radu Diaconescu va pleca sambata, din parcul Tineretului din Capitala, de unde mai multi prieteni il vor insoti spre Giurgiu, unde va iesi din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#radu diaconescu, #drumul matasi, #excursie bicicleta , #Excursii