Cumparaturile de Craciun, scuza perfecta pentru o scurta calatorie in Europa

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 00:00
11957 citiri
Cumparaturile de Craciun, scuza perfecta pentru o scurta calatorie in Europa
Foto: Pixabay

Sarbatorile de iarna pot fi o perioada stresanta pentru toti cei care incearca sa aleaga cadourile perfecte pentru cei dragi.

De aceea, o calatorie in strainatate in aceasta perioada poate fi un cadou pentru sine, dar si modalitatea perfecta de a gasi lucruri bune de daruit, dar care nu sunt disponibile in magazinele din Romania.

Pentru a ajuta in misiunea alegerii cadourilor perfecte si pentru a-i ajuta pe calatorii romani sa aleaga destinatii a caror vizitare sa reprezinte si o placere personala, Tripsta recomanda o serie de targuri de iarna din Europa, locuri unde pot fi gasite cadouri inedite.

Avand in vedere ca majoritatea targurilor din Europa incep in noiembrie, este momentul sa va pregatiti pentru o scurta vacanta in timpul careia sa va puteti relaxa si sa puteti gasi si acele lucruri deosebite pe care vreti sa le oferiti celor dragi de Craciun.

Iata cinci destinatii pe care sa le iei in considerare pentru calatoriile destinate achizitiei cadourilor pentru sarbatorile de iarna:

Bruxelles si placerile sale de iarna

Bruxelles, care se afla la doar un zbor distanta de Bucuresti, gazduieste anual un targ de Craciun ale carui dimensiuni cresc de la an la an si care se deruleaza in zona cuprinsa intre Grand Place si Saint Catherine Place.

Evenimentul le permite turistilor sa descopere orasul cu o noua infatisare, joviala si de sarbatoare, in conditiile in care Plaisirs d'Hiver este un targ care ocupa, in centrul Bruxelles-ului, circa 2,5 kilometri pe care sunt distribuite peste 250 de casute de lemn care vand de la obiecte de arta sau artizanale la mancaruri si bauturi ale caror arome vin din intreaga Europa.

Targul nu include numai standurile comerciale, ci si un patinoar - situat in Place de la Monnaie -, un brad de Craciun inalt de 21 de metri, aflat in Grand Place si inconjurat de un adevarat spectacol de lumini si sunete, precum si alte numeroase atractii separate accesibile in diverse zone ale pietei de Craciun.

Budapesta: mancare traditionala, dansuri si muzica live pentru targul de Craciun

Cel mai aproape pentru calatorii romani se gaseste targul de Craciun de la Budapesta, care are loc in centrul districtului Pesta, unde se ajunge dupa un zbor cu plecarea din Bucuresti care dureaza doar o ora.

Targul din Budapesta a inceput din 13 noiembrie si dureaza pana in ianuarie, oferind tuturor posibilitatea de a cumpara ceva unic sau original pentru cei dragi. Pe perioada targului, Piata Vörösmarty imbraca straie festive si gazduieste peste 150 de standuri cu diverse marfuri, dar si doua scene exterioare unde au loc diverse spectacole.

Acest targ - cel mai vechi, mai bogat si mai spectaculos dintre cele organizate in Budapesta - isi atrage cumparatorii cu aromele bogate ale mancarurilor traditionale (biscuiti cu miere, vin fiert, Kurtoskalacs si alte delicatese), dar si cu produse realizate manual si a caror autenticitate este garantata de un juriu profesional.3

Mancaruri si bauturi neobisnuite - principalele ingrediente ale targului de Craciun din Praga

Praga celebreaza sarbatorile de iarna cu targuri specifice care incep din noiembrie si dureaza pana in ianuarie. Targul de Craciun din capital ceha este printre cele mai cunoscute din Europa si se deruleaza in locatii din centrul vechi al orasului.

Fiind mai mult decat un loc pentru cumparat cadouri, targul de Craciun din Praga atrage turistii cu traditiile sale, oferindu-le un program cultural bogat, o atmosfera sclipitoare si specialitati gastronomice specifice sarbatorilor de iarna.

Standurile din cadrul targului vand o multitudine de decoratii si ornamente de Craciun, lumanari, turta dulce si mici cadouri.

Pe 29 noiembrie, urmeaza sa fie aprinse pentru prima oara anul acesta luminile giganticului brad de Craciun, iar cei care vor sa ia parte la eveniment pot ajunge rapid in Praga, la capatul unui zbor direct cu avionul.

Gluhwein, castane si prajituri aromate de Craciun - in programul Christkindlmarkte din Viena

Austriecii isi iubesc pietele de Craciun, care sunt organizate inca de la jumatatea lunii noiembrie. Pentru vienezi, Craciunul este mai curand o ocazie de socializare, perioada in care se intalnesc la targuri pentru a bea Gluhwein si a manca prajituri aromate si castanet.

Unele dintre cele mai cunoscute targuri de Craciun vieneze - traditie care dateaza din secolul XIII in capitala austriaca - sunt in Rathausplatz si Schönbrunn Palace, alaturi de Altwiener Christkindlmarkt, care ofera o atmosfera cu conotatii artistice si are standuri unde se comercializeaza produse realizate manual. Pentru cei tentati de targurile de Craciun cu traditie istorica, Viena se afla la doar un zbor distanta.

Si Cracovia te asteapta la targul de Craciun

Targul de Craciun este un element normal pentru sezonul festiv de iarna din Cracovia, incepe in ultima saptamana din noiembrie si dureaza cel putin pana pe 26 decembrie.

Targul, care are loc in piata central Rynek Glowny din districtul vechi al Cracoviei, reuneste o multitudine de chiscuri de lemn care vand o varietate de decoratiuni de Craciun, cadouri, jucarii, dulciuri si produse alimentare.

Experienta de shopping este completata de degustari delicioase care includ preparate calde si vin fierts la acestea se adauga spectacole gratuite, oferite de coruri de copii si diversi artisti.

Dintre produsele care pot fi achizitionate la targul din Cracovia fac parte produse realizate manual, precum globuri traditionale realizate din sticla si apoi pictate - un produs traditional polonez -, oale de lut, fete de masa brodate, produse realizate din metal, sculpture din lemn sau picturi pe sticla. Pe lista de cadouri poate fi adaugata si turta dulce traditionala, realizata sub forma de inima si ornata cu diverse glazuri colorate.

Cei tentati de aceasta destinatie pentru cumparaturile destinate sarbatorilor de iarna pot ajunge in orasul polonez cu avionul, cu zbor direct pe ruta Bucuresti - Cracovia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targuri Craciun Europa , #Ghid de calatorie