Destinatie de vacanta: Alege Zakynthos in 2014

Sambata, 05 Iulie 2014, ora 00:00
6939 citiri
Destinatie de vacanta: Alege Zakynthos in 2014

Despre insula Zakynthos se spune ca a fost preferata de Artemis si Apollo pentru frumusetea ei idilica si a fost descoperita de Zakynthos, fiul lui Dardanos, regele Troiei. Plajele sale minunate, apele adanci si albastre, pesterile de la malul marii, apusurile magice si cultura de pe insula sunt atuurile care o recomanda ca o destinatie turistica de neratat.

Zakynthos se gaseste pe partea vestica a Greciei, la 300 de km de Atena, in Marea Ionica, si face parte din grupa Insulelor Ionice, alaturi de Corfu, Paxi, Lefkada si altele.

Este o insula mica, de 406 km2, si se aseamana cu un triunghi, baza fiind Golful Laganas, iar varful, Capul Schinari, care este si cel mai nordic punct al insulei.

Cultura si arhitectura inca poarta urme adanci lasate de macedoni, romani, britanici, venetieni, francezi, italieni si turci, care au ocupat-o pe rand.

"Venetia Sudului" sau "Floarea Levantului", asa cum mai este denumita, Zakynthos este insula contradictiilor: zone bogate si verzi in zonele mai inalte de deal, cu plantatii de citrice si maslini si paduri de pin, si plaje si coaste cu numeroase pesteri spectaculoase. Plajele sunt rasfirate pe intreaga insula, insa cele mai frumoase si cautate sunt cele care se afla in sud, unde turismul este puternic dezvoltat.

Centrul distractiei pe insula il constituie statiunea Laganas, unde zeci de cluburi ii asteapta pe petrecareti cu lumini, muzica si diferite feluri de cocktail-uri. A fost de multe ori comparata cu Ibiza, datorita numarului mare al cluburilor existente si al vietii de noapte active.

Golful Laganas este renumit la nivel international datorita broastelor testoase caretta-caretta, o specie pe cale de disparitie. Consultantul Paralela 45, Florin Popescu, le recomanda turistilor sa nu rateze Turtle Spotting, excursia organizata de localnici.

Se pleaca in larg cu barcute care au podeaua de sticla, pentru a fi mai usor de observat renumitele vietuitoare. Programul efectiv cu ambarcatiunea dureaza 1.5 ore, plecarea facandu-se din portul Agios Sostis, spre insula Cameo, cu o oprire de aproximativ 30 de minute, pentru turistii care vor sa faca baie in apropierea grotelor care se gasesc pe insula Marathonisi. Aici turistii au ocazia sa vada "live" broastele testoase si sa le fotografieze.

Un alt punct turistic ce nu trebuie ratat il constituie Golful Navagio sau Shipwreck, "marca inregistrata" a insulei, datorita vasului Panagiotis, cea mai fotografiata epava din lume, care se afla pe o plaja superba, flancata de stanci abrupte.

Pestera Albastra constituie o imagine reprezentativa a insulei si unul dintre punctele turistice care atrag cei mai numerosi turisti.

Argassi, cea mai apropiata statiune de orasul Zakynthos, capitala insulei, ofera plaje nisipoase, hoteluri selecte, cu servicii de calitate, cluburi si discoteci, toate pentru a multumi fiecare turist in parte.

Pentru turistii care vor sa cunoasca fiecare coltisor al insulei, consultantul Paralela 45 le recomanda sa aleaga una dintre excursiile optionale, care presupun un tur al insulei cu autocarul.

Una dintre excursii incepe din partea vestica a insulei, unde turistii viziteaza satele de munte. Primul dintre ele este Kiliomenos, urmat de Agios Leon si Exo Xora, unde se afla cel mai vechi maslin al insulei.

In satul Maries turistii vor avea o pauza pentru cafea si fotografii. Producatorii locali din satul Anafonitria, urmatorul de pe lista, recunoscut pentru biserica cu acelasi nume, le ofera turistilor vin, miere si mirodenii. Cea mai asteptata oprire este cea de la punctul de belvedere asupra plajei Navagio, emblema insulei Zakynthos.

Dupa aceasta, se pleaca spre partea estica unde se face o oprire in portul Agios Nikolaos, de unde se poate ajunge usor spre zona Blue Caves, renumita pentru pesterile spectaculoase.

De asemenea nu trebuie sa ratati croaziera cu vaporul in jurul insulei. Aceasta incepe la ora 9:00 dimineata si se termina spre ora 17:00, si se inconjoara intreaga insula, care are o circumferinta de 123 km.

Printre locurile vizitate se regasesc plaja Makrisgyalos, plaja Xigia, zona Blue Caves si capul Skinari. Toate croazierele includ o oprire standard de o ora la epava vasului Panagiotis, pe plaja Navagio. Pranzul poate fi servit la bordul vasului (contra cost) si poate fi achitat in momentul in care platiti pretul croazierei.

Pentru cei care vor sa cunoasca mai bine traditia insulei se recomanda excursia la Keri Caves, unde au parte de o jumatate de zi de neuitat pentru intreaga familie, pe un vas pescaresc traditional. Sunt vizitate pesterile Keri cu apele lor turcoaz, unde turisti pot sa inoate. Pe parcursul excursiei se fac cel putin doua opriri pentru baie in diverse locuri.

Un alt tur de bifat este cel al insulei Kefalonia. Acesta incepe dimineata, iar autocarul strabate partea estica a insulei in directia nord, spre portul Agios Nikolaos, de unde se traverseaza spre portul Pesada al insulei Kefalonia. Plimbarea cu ferryboat-ul dureaza aproximativ 1.5 ore, timp in care turistii pot admira peisajul superb. Din portul Pesada se porneste spre vizitarea mai multor obiective turistice ale insulei.

Nu trebuie sa plecati din insula Zakynthos fara sa fi gustat cel putin dintr-una dintre mancarurile traditionale: branza lodotiri, pui umplut, stiffado de iepure cu scortisoara, midi uriase scaldate in sos de rosii, skordostoumpi melitzana (tocana de vinete in sos de ceapa), tsilipouro ( o mancare din maruntaie de ied sau miel), fructe de mare pane si calamari umplut cu sos de rosii si usturoi. Nu trebuie, de asemenea, sa ratati inghetata Eva, cu aromele sale delicioase: Cookies Arrested ( Oreo si vanilie), Vanilla Secrets (caramel si nuci) sau Kaimaki (caimac si sirop de cirese amarui).

Oferta Paralela 45 pentru Zakynthos cuprinde Charterul Zakynthos Vara 2014, ce porneste de la 271 euro / persoana / sejur 7 nopti/8 zile /cursa charter TAROM. Sejurul include si transportul de la aeroport - hotel - aeroport si asistenta turistica in limba romana. Plecari in fiecare zi de sambata in perioada 21.06 - 20.09.2014. Bucuresti 07:15 - Zakynthos 08:55 / TAROM si Zakynthos 09:40 - Bucuresti 11:30 / TAROM

#vacanta Zakynthos, #oferte Zakynthos, #vacanta grecia, #idei vacanta 2014 , #Ghid de calatorie