Ce nu trebuie sa ratezi in timpul unei excursii in Marrakesh

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 00:00
16684 citiri
Ce nu trebuie sa ratezi in timpul unei excursii in Marrakesh
Foto: Wikimedia

Oras marocan cu aer de poveste orientala din "1001 de nopti", Marrakesh este o oaza de relaxare tot mai cautata de turistii din Romania. Casele sale colorate, zidite din pamant rosu, dau un aer aparte asezarii exotice, iar vibratia istorica si culturala a orasului te invaluie la fiecare pas.

Sunt insa destule alte atractii de neratat in timpul unui sejur petrecut in Marrakesh, mai ales ca pe fundal sunt zugraviti legendarii Munti Atlas, relateaza publicatia Luxury Launches.

Drumetii pe un taram fabulos

Sa incepem mai intai cu activitatile in aer liber, caz in care distanta redusa fata de Muntii Atlas te va imbia sa acorzi cel putin o zi din concediul tau pentru a explora acest taram fabulos.

Cele trei trepte de altitudine iti arata cate o fata diferita a masivului muntos din nordul Africii. Plimbarile in padurea de la poalele muntelui sunt o adevarata binecuvantare pentru cei care prefera sa nu urce la altitudini prea mari.

Zona medie, denumita si Anti-Atlas, este perfecta pentru calatorii obisnuiti sa ia in piept povarnisurile muntilor sau pentru iubitorii de catarari. In varf, surpriza cea mai mare o reprezinta posibilitatea de a schia.

Nu este de mirare, din moment ce muntele Toubkal este al doilea varf al Africii, dupa Kilimanjaro.

Unele vai adanci adanci ale masivului permit si efectuarea unor trasee de rafting, in timp ce pe varful crestei sunt destule zone in care mountain biking-ul este la el acasa.

In completare, intr-una din zile poti incerca si senzatiile unei ascensiuni cu balonul cu aer cald si privelistea feerica data de traversarea lantului muntos.

Bucatarie locala

Populatia berbera care isi face veacul din cele mai vechi timpuri pe aceste meleaguri este una dintre cele mai ospitaliere.

Iar odata ce ai calcat pragul unei case berbere, pregateste-te sa degusti unele dintre cele mai aromate mancaruri gustate vreodata.

Berberii iubesc mirodeniile, iar cuscusul, tagine - o tocanita condimentata indeajuns pentru a crea un nou univers pentru papilele tale gustative - si friptura de miel condimentata cu alune sunt doar cateva dintre minunile gastronomice pe care ai face bine sa le degusti.

Panorama moderna

Pentru o priveliste de exceptie asupra orasului, fa-ti o rezervare la Cafe France, un local amplasat in imediata apropiere a Jemaa el Finaa, piata centrala din vechiul Marrakesh, acum unul dintre monumentele din patrimoniul UNESCO.

La ceas de seara, forfota care anima vechea cetate berbera, imaginea muntilor Atlas in zare si frumusetea salbatica a moscheii Koutubia ti se vor parea fara egal.

Alte localuri din care sa poti cuprinde vivacitatea orasului sunt bo-zin, un restaurant amplasat intr-o oaza de verdeata si racoare, Club Lotus, un local sic specializat in bucatarie mediteraneana si Jad Mahal, un bar in care te vei simti pe deplin relaxat.

Secrete de shopping

La fel ca si orasul, impartit in Marrakeshul vechi si cel nou, comertul din capitala turistica a Marocului se imparte in comert modern si cel traditional.

Pentru cele mai noi creatii in materie de mobilier, decoratiuni si moda, napusteste-te direct la adresa 33 rue Majorelle. Centrul comercial este un adevarat conglomerat de produse moderne create de designerii marocani.

In schimb, suveniruri traditionale poti gasi numai in pietele (souk-uri) din interiorul vechii cetati (medina). Au exact aspectul unui bazar oriental, iar negocierea este la ea acasa, asa ca nu te jena sa tocmesti la sange orice obiect cumparat.

Recomandabil este sa te indrepti spre tarabele si magazinele unde artizanii inca lucreaza manual covoarele, obiectele decorative, vasele si bijuteriile puse la vanzare.

Ai in acest fel garantia unui obiect artizanal autentic si incurajezi si pastrarea unor traditii care fac cinste culturii berbere.

Experiente unice

Dupa doar o zi sau doua vei simti nevoia sa afli cat mai multe despre trecutul gazdelor tale. Nu ezita sa te opresti pentru cateva ore in Muzeul Berber din gradina Majorelle pentru a afla cateva din secretele vechi de 9.000 de ani ale acestei civilizatii.

Casa artefactelor Dar Ssi Said din interiorul palatului cu acelasi nume iti va prezenta splendoarea bijuteriilor si armelor create de berberi, iar Muzeul Marrakesh te va lamuri cum a evoluat in timp fortareata creata la inceputul mileniului trecut de dinastia razboinicilor Almoravides.

O perspectiva unica asupra modului de viata al vechilor razboinici ai desertului ti-o va oferi tabara Terre d'Amanar. Este un hotel amenajat sub forma unei vechi tabere nomade in care poti experimenta senzatia data de o noapte petrecuta intr-un cort de blanuri.

Pe langa aceasta, tot acolo poti sa-ti alegi un program variat de activitati traditionale, incluzand curse de magarusi, de camile sau ateliere dedicate meseriilor traditionale.

#sejur Maroc, #excursie Marrakech, #atractii turistice Marrakech, #ghid calatorie Marrakech , #Ghid de calatorie