Descopera cel mai bine pazit secret de pe Costa Blanca

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 00:00
11400 citiri
Descopera cel mai bine pazit secret de pe Costa Blanca
Foto: Wikimedia

Spaniolii au pe coasta Mediteranei o fermecatoare destinatie turistica de care prea putini calatori stiu insa. Orasul port Javea imbina frumusetea plajelor fine si albastrul ca de safir al apelor marii cu maiestuozitatea muntelui Montgo care strajuieste asezarea.

Daca mai pui la socoteala ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a desemnat clima din zona drept una dintre cele mai tonifiante pentru organism, iti vei da seama ca te afli in fata unui miracol al naturii pe care merita sa descoperi in timpul unui sejur, arata blogul A Luxury Travel.

Lux si naturalete

Javea este in acelasi timp un oras rezervat experientelor de lux, dar si o zona care te va cuceri prin naturaletea plajelor ascunse in golfuri mici de forma unor potcoave.

Cele mai frumoase plaje din zona, Arenal si La Granadella, sunt o adevarata incantare pentru ochii turistilor ajunsi aici. Iar orasul in sine te va fermeca prin arhitectura sa veche si nenumaratele buticuri si restaurante elegante.

Hotelurile din Javea stiu sa isi trateze la fel de bine oaspetii, serviciile de lux fiind intalnite in majoritatea acestora.

Cele mai bine cotate sunt hotelul Parador, construit chiar la marginea plajei Arenal, si El Rodat, o adevarata oaza de relaxare, senzatie amplificata si de elegantele gradini florale, dar si de centrul spa din interiorul hotelului.

Inclusiv in zona montana din apropiere vei gasi doua hoteluri aplasate la marginea rezervatiei naturale, dintre care Finca Montgo se dovedeste o adevarata bijuterie a arhitecturii spaniole.

Istorie si gastronomie

Un tur dat prin centrul vechiului oras te va face sa descoperi o multime de magazine de familie incarcate cu marfuri de calitate, dar si relaxantele baruri tapas, unde orice spaniol poposeste pentru o binemeritata pauza in timpul zilei.

Arhitectura predominanta este cea secolului a XV-lea, iar aceasta poate fi regasita si in vechiul port istoric Javea. Inca mai poti vedea aici barcile pescarilor tragand la tarm pentru a vinde cat mai repede pestele si fructele de mare.

Iar de toate aceste bogatii ale marii, ca si de alte preparate proaspete te poti bucura pe indelete in restaurantele care sunt deschise in apropierea portului si a celor doua plaje.

Javea are de altfel o serie de festivaluri culinare de exceptie. Seria manifestarilor incepe inca din martie, cand timp de 10 zile preparatele tipice bucatariei mediteraneene sunt la ele acasa.

Petrecerile se intind de-a lungul intregului sezon estival si culmineaza cu doua festivaluri Tapas organizate in septembrie si octombrie in orasul vechi si in apropierea portului.

Distractie in paradis

Pentru turistul ajuns prima oara in orasul asezat la jumatatea distantei dintre Valencia si Alicante imaginea locului este locului este de-a dreptul paradisiaca.

Pinii care inconjoara asezarea mentin o atmosfera placuta pentru tot timpul anului, iar bogatia peisajului este completata de insulele mici din largul marii, de parcul natural de la poalele muntelui Montgo si de vaile ascune pline de verdeata din jurul acestuia.

In Javea distractia este la ea acasa tot timpul anului. Poti explora tinutul din saua unei biciclete, poti face catarari pe versantii abrupti ai muntelui Montgo sau pe falezele stancoase care se indreapta spre mare, dar la fel de bine poti explora intreagul litoralul Costa Blanca la bordul unui iaht.

#destinatii turistice Spania, #litoral Costa Blanca, #oferte turistice Javea , #Ghid de calatorie