Ghid de calatorie: Hawaii, vacanta de neuitat in Parcul National al Vulcanilor

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 00:00
35401 citiri
Ghid de calatorie: Hawaii, vacanta de neuitat in Parcul National al Vulcanilor
Foto: Wikimedia

Unde sa iti mai petreci concediul anul acesta? Pare ca le-ai vazut pe toate, nu-i asa? Poate ca te inseli si risti sa pierzi unul dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe Terra.

Parcul National al Vulcanilor din Hawaii, situat la poalele vulcanului Kilauea, este o rezervatie neobisnuita de o frumusete rapitoare si periculoasa in acelasi timp, dupa cum sustine blogul de calatorii al revistei National Geographic.

"Multi vizitatori vin pentru lava, dar sunt atat de multe de vazut: peisajul de coasta, padurea tropicala, miile de petroglife lasate in urma de vechii locuitori ai insulei, ca si o multime de plante si animale pe care nu le vei gasi decat in Hawaii", povesteste ghidul Clarence "Aku" Hauanio.

Pare mult mai interesant acum, nu-i asa? E si mai bine de mentionat ca ai la dispozitie doua sezoane in acest an in care iti poti face timp sa faci o calatorie pana pe aeroportul Hilo din Hawaii.

Cele mai bune perioade pentru a vizita parcul sunt cele cuprinse intre lunile martie- mai si septembrie-octombrie.

De la aeroport nu ai de mers mai mult de 50 de kilometri catre sud-vestul insulei pentru a ajunge la poalele vulcanului.

Poti inchiria o masina sau poti folosi chiar un elicopter care sa iti ofere un tur al padurii tropicale si parcului natural, urmand apoi sa iti continui excursia in compania unui ghid care te va purta pe cararile din rezervatie.

O astfel de aventura se poate intinde pe durata unei zile intregi si, fara indoiala, vei simti nevoia unei odihne binemeritate.

In parc vei gasi hotelul Volcano House, construit in 1941, dar adus la standardele zilelor noastre in urma cu 3 ani.

Nu rata ocazia de a degusta celebra cafea Ka'u de care hawaienii sunt foarte mandri fiind cultivata chiar pe insula. Alte delicatese locale includ painea dulce cu arome de fructe exotice si gogoselele malasadas.

Pentru sesiunile de shopping, Volcano Art Center este chiar in imediata apropiere a hotelului si aici vei gasi obiecte traditionale confectionate din fibre naturale, piatra, lemn, sticla si ceramica.

O vizita in Volcano Village, o asezare locuita de mesteri artizani in prelucrarea lutului si lemnului iti va oferi ocazia sa cumperi masti de lut decorate cu modele traditionale.

Vor fi foarte apreciate de cunostintele tale, iar ca obiecte decorative se vor potrivi de minune intr-un birou sau o locuinta de vacanta la malul marii.

Nu in ultimul rand, esti in Hawaii, asa ca distractia si zilele de plaja pe tarmul oceanului sunt ca si asigurate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ghid vacanta Hawaii, #traditii Hawaii, #atractii turistice Hawaii, #parc national vulcani , #Ghid de calatorie