Vacanta in Mykonos, bijuteria Marii Egee. Gusta istoria si distractia in dozele ideale

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 00:00
4187 citiri
Vacanta in Mykonos, bijuteria Marii Egee. Gusta istoria si distractia in dozele ideale

Mykonos ocupa un loc important in topul destinatiilor preferate de turistii din toata lumea, in ultimii ani. Merita sa iei in consideratie aceasta destinatie pentru ca, in ciuda inteselor activitati comerciale, insula a reusit sa isi conserve elementele arhitecturii cicladice si aspectul traditional.

Astfel, inca din primele minute veti fi surprinsi de unicitatea peisajului care va intampina in Mykonos.

Case cubice de un alb stalucitor, nenumarate biserici cu clopotnite spectaculoase si cupole rosii, dealuri de pe care rasar mori de vant, dar si un glof in care sunt acostate bracile pescarilor, toate acestea alcatuiesc decorul pitoresc al unei insule care va va incanta indiferent de anotimpul in care alegeti sa o vizitati.

Iar fiecare element al acestui peisaj are propria sa poveste, ceea ce face din insula denumita si "bijuteria Marii Egee" un loc si mai fascinant.

De exemplu, inca din secolul al XVI-lea, morile de vant au devenit unul dintre simbolurile asociate cu Mykonos, care era la vremea aceea un mare producator de cereale, dar si un punct important al rutelor comerciale care legau Europa de Asia.

Astazi dealurile pe care sunt construite vechile mori de vant sunt unul dintre locurile cele mai potrivite de unde se poate admira insula in toata splendoarea ei.

De altfel, tot de la inaltimea acestor dealuri puteti admira panorama impresionanta a Micii Venetii, locul in care punctul cel mai vestic al orasului este scaldat de apele marii. Cu cladiri construite chiar pe tarm si ale caror balcoane se afla exact deasupra apei, Mica Venetie este cel mai romantic loc din Mykonos si totodata zona din care puteti privi cele mai spectaculoase apusuri de soare.

Iar lista locurilor care trebuie vizitate pe aceasta insula nu se opreste aici. In Mykonos veti gasi una dintre cele mai frumoase structuri arhitecturale din Grecia, biserica Paraportiani, cea mai cunoscuta din cele 400 de biserici de pe insula.

O adevarata bijuterie bizantina, a carei constructie a inceput in 1475, Paraportiani este de fapt un grup de cinci biserici mai mici aflate pe doua niveluri. Si nici vizitarea Farului Armenistis sau a insulei Delos, care a fost declarata muzeu national, nu trebuie ratata daca anjungeti in Mykonos.

Plaje pentru toate gusturile

Insa, dincolo de toate obiectivele turistice, insula din Marea Egee este renumita mai ales pentru plajele sale.

Aici veti gasi plaje special destinate tinerilor, cu petreceri nesfarsite si DJ celebri care mixeaza toata noaptea, dar si plaje ideale pentru familiile cu copii sau cei care vor sa evite aglomeratia, cu nisip alb ori auriu. Exista si plaje recomandate celor care adora sa faca windsurfing si scufundari.

Super Paradise, Agios Stefanos, Elia, Kalo Livadi sau Platys Gialos sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute plaje ale insulei, care cu siguranta ar reusi sa satisfaca si cele mai exigente gusturi.

Cum ajungi in Mykonos

Plecarile catre fascinanta insula din Marea Egee se fac in fiecare zi de miercuri, in perioada 18 iunie-17 septembrie, de pe aeroportul din Bucuresti, cu un charter al companiei Tarom, potrivit agentiei de turism Paralela45.

Veti ajunge, dupa un zbor de aproximativ trei ore, in superba destinatie greceasca in care veti petrece un relaxant sejur de sapte nopti. Transferul aeroport - hotel - aeroport, precum si asistenta turistica sunt servicii incluse in pachetul achizitionat.

Tarifele pornesc de la 276 euro de persoana pentru un sejur, daca faci rezervarea acum.

In serviciile incluse se numara si un transport charter Bucuresti-Mykonos si retur, cazare 7 nopti si masa conform ofertei, transfer aeroport-hotel-aeroport si asistenta turistica.

Orar de zbor:

Bucuresti 09:00 - Mykonos 12:00 (stationare aproximativ 40 minute in Kos)

Mykonos 12:30 - Bucuresti 14:10

#vacanta in Mykonos, #ce faci in Mykonos, #oferte Mykonos 2014 , #Ghid de calatorie