Descopera Amsterdamul altfel: Nu rata aceste locuri!

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 00:00
4828 citiri
Descopera Amsterdamul altfel: Nu rata aceste locuri!
Foto: CIEE.org

Majoritatea turistilor care poposesc in capitala olandeza se ingramadesc in punctele de maxim interes trecute in orice ghid turistic: Cartierul Rosu, canalele si Rijksmuseum.

Ca sa ai o imagine cat mai profunda asupra vietii care palpita intr-un mod original in Amsterdam este bine sa te abati un pic de la itinerariul pe care l-ar urma un vizitator obisnuit.

Iata un top al locurilor din Amsterdam, intocmit de revista Luxury Launches, pe care niciun turist nu ar trebui sa le rateze:

1. Districtul de Nord

Primul lucru care te va ajuta sa te acomodezi cu imaginea reala a Amsterdamului este o calatorie in districtul de nord al orasului.

Urca-te pe feribot si traverseaza raul Ij. Vei ramane uimit de frumusetea micilor asezari care sunt situate peste rau.

De la case mici si mori de vant, pana la cladiri impozante din secolele trecute si hoteluri deschise in foste depozite de marfa, precum hotelul Goudfazant, toate reflecta o imagine a Olandei clasice asa cum greu vei gasi in alte metropole.

2. Inchiriaza o barca

Majoritatea turistilor se ingramadesc pe feribot sau pe vaporasele care asigura transportul public in acest oras lacustru din nordul Europei.

Putini stiu insa ca astfel rateaza aproximativ 70% din canalele secrete ale orasului.

Pentru a vedea cu ochii tai o alta imagine a Amsterdamului, inchiriaza o barca privata si porneste in explorarea traseelor care nu sunt strabatute de cursele vaporaselor. Experienta va fi uluitoare, in special in zona orasului vechi.

3. Colectia secreta de picturi a lui Rembrandt

Rijksmuseum este o destinatie pe care oricine ti-o va recomanda in momentul in care vei intreba de cel mai renumit muzeu al orasului.

Dar pentru a te bucura de splendoarea unor capodopere semnate de Rembrandt, cel mai bine este sa iti programezi o vizita pentru a viziona colectia privata Six.

Familia Six adaposteste de cateva sute de ani, in somputuoasa casa din zona bancara a cartierului Amstel, unele dintre cele mai importante panze semnate de celebrul artist.

Atentie insa, vizitele sunt permise doar cateva ore pe zi, in grupuri restranse, iar programarea se face in prealabil.

4. Experiente culinare

In materie de gastronomie, Amsterdamul este mereu surprinzator adaugand noi restaurante pe harta sa culinara aproape saptamanal.

Sunt insa cateva puncte de reper care s-au pastrat de-a lungul anilor. Pentru un meniu surpriza mergi la The Kas, in fiecare zi se gatesc alte feluri de mancare.

Bucataria asiatica este bine reprezentata de excelentul restaurant Taiko din interiorul hotelului Conservatorium, iar Samhoud Places imbina savoarea mancarurilor fine cu privelistea atragatoare a Orasului Vechi.

5. Curtile interioare

Odata ajuns in cartierul Jordaan, din cercul central al orasului, nu ar strica sa-ti strecori privirea si in curtile interioare ale caselor.

Vei descoperi oaze de verdeata surprinzatoare pe care niciodata nu le-ai fi ghicit ca fiind ascunse acolo.

Denumite "hofjes", aceste case cu gradini ascunse au fost cladite in secolul al XVII-lea pentru a alina ultimii ani din viata ai vaduvelor bogate din oras.

Acum sunt locuite de studenti si artisti, fapt ce iti va oferi prilejul sa intri in atmosfera boema a orasului.

6. Shopping time

Nu exista excursie intr-o mare capitala fara o repriza de shopping intens. Amsterdamul are inghesuite pe Hoofstraat peste 40 de boutique-uri ale marcilor celebre: Prada, Dior, Cartier etc.

Pentru o experienta unica insa, este bine sa te indrepti cu pasi hotarati catre magazinele brandurilor de lux locale. Le vei descoperi pe Cornelis Schuytstraat, Nine Streets si Utrechtsestraat.

In cazul in care te simti derutat nu ezita sa intrebi la hotel de serviciile asistentilor de shopping.

Este o mica industrie in plina dezvoltare, iar ghizii tai in materie de cumparaturi sunt bine informati in privinta reducerii si a calitatii marfurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta Amsterdam, #obiective turistice Amsterdam, #shopping Amsterdam, #secrete Amsterdam , #Ghid turistic