Descopera New York-ul in 48 de ore

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:00
3863 citiri
Descopera New York-ul in 48 de ore
Foto: hdwallpaper.in

Daca ti-ai propus sa faci urmatoarea vacanta in Statele Unite, atunci sigur pe lista ta de obiective se afla si New York.

New York nu este un oras pe care sa-l explorezi in intregime intr-un singur weekend. Insa 48 de ore ti-ar utea fi suficiente sa te distrezi si sa gusti putin din unul dintre cele mai vibrante orase din lume.

Si pentru ca New York-ul poate deveni foarte usor un loc coplesitor, Business24 iti recomanda itinerariul Expedia, organizat pe ore, astfel incat sa profiti la maxim de acest timp atat de scurt.

48 de ore in New York

Vineri, ora 15.00

Incearca sa ajungi cat mai devreme posibil, ca sa ai timp sa ajungi la cazare fara sa-ti distrugi toata seara pe care, altfel, ai putea s-o petreci in oras.

Foto: Broadway, winspireme.com

Vineri, ora 18.00

Daca iesi din camera la ora 18.00 ai putea avea timp sa iei masa inainte de a te duce sa vezi un spectacol pe Broadway. Chiar daca nu ai mult timp la dispozitie, trebuie sa stii ca New York-ul are o sumedenie de optiuni pentru tine. Peste tot vei gasi tonete cu mancare, iar pizza aici este grozava.

In ceea ce priveste spectacolele, ai putea incepe weekendul cu ceva energizant. Cei de la Expedia iti recomanda "Hedwig an the Angry Inch", un spectacol pentru care ar trebui, insa, sa rezervi un loc cu cateva luni inainte.

Insa acesta nu este singurul spectacol, asa ca vei gasi cu siguranta ceva pe placul tau, pe loc.

Vineri, ora 23.00

Intrucat te afli in "orasul care nu doarme niciodata", la aceasta ora nu te poti gandi inca sa te retragi.

E momentul potrivit sa te asezi intr-un restaurant si sa discuti cu prietenii spectacolul din aceasta seara. Redactorii Expedia iti recomanda Rocking Horse Cafe, unde iti recomanda sa incerci bautura "Sangrita".

Acesta este un loc indragit de localnici, asadar ti-ar prinde bine o rezervare.

Foto: Statuia Libertatii, wallconvert.com

Sambata, ora 9.00

Sambata dimineata ai putea sa iei micul dejun din mers, cu o cafea "to go" (la pachet - n.red.) si un covrig. Astazi nu ai timp de pierdut, ci trebuie sa vizitezi cateva dintre obiectivele turistice ale orasului New York.

Primul obiectiv este Ellis Island, unde poti vizita Statuia Libertatii. Apoi trebuie neaparat sa admiri orasul de pe Empire State Building. Ai putea, de asemenea, sa vizitezi monumentul dedicat victimelor din 11 septembrie de la World Trade Center.

Desigur, nu poti rata o plimbare sau chiar o tura de "jogging" prin Central Park.

Foto: Central Park, trumphotelcollection.com

Sambata, ora 13.00

Dupa atata plimbare, probabil ca te gandesti unde sa iei pranzul. Iti recomandam sa il iei undeva aproape de o zona comerciala, mai ales daca ti-ai propus sa te intorci acasa si cu cateva suveniruri. Cartierul SoHo este perfect pentru planul tau. Daca tot ai ajuns aici, trebuie sa incerci o portie de Spaghetti Bolognese de la Pepe Rosso To Go.

Sambata, ora 18.00

Sambata seara este momentul ideal pentru o cina in oras si un spectacol in New York, iar asta in seamna ca majoritatea oamenilor va face acelasi lucru in acel moment. Tocmai de aceea, e bine sa-ti planuiesti din timp iesirea.

Alege un restaurant aproape de teatrul la care vrei sa ajungi sau, pur si simplu, fa rezervarile la o distanta considerabila de timp una de alta, ca sa nu te stresezi incercand sa faci fata programului.

Daca esti in cautarea unui spectacol in egala masura distractiv si impresionant, iti recomandam musical-ul Cabaret. Apoi, daca vrei sa ramai in zona cu teatre, poti servi un whiskey la barul On The Rocks.

Foto: musical, zap2it.com

Duminica, ora 11.00

Dupa o zi atat de plina precum cea de ieri, ai putea sa dormi mai mult sau sa te relaxezi la spa. Pentru masa de pranz te poti duce in cartierul Chelsea si poti face o plimbare in parcul High Line.

Desigur, nu uita sa fii cu ochii pe ceas si sa te intorci la timp sa-ti iei bagajele pentru a te-ndrepta spre aeroport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta new york, #New York 48 de ore , #Ghid turistic