Viena altfel: Nu rata spectacolele Spanish Riding School

Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 00:00
5467 citiri
Viena altfel: Nu rata spectacolele Spanish Riding School
Foto: wakeupandsmellthejoy.com

Un city-break la Viena este suficient sa vizitezi atractiile traditionale ale orasului, insa daca ai mai facut asta cel putin o data sau, pur si simplu, vrei sa vezi Viena altfel, nu trebuie sa ratezi spectacolele Spanish Riding School.

Aici poti vedea "baletul" cailor albi, Lipitanii, in cadrul spectacolului "A Tribute to Vienna" sau poti participa la exercitiile lor din fiecare dimineata. Poti solicita chiar si un tur ghidat al scolii, pentru a cunoaste indeaproape istoria si viata acestei institutii cu traditie in Viena.

Iar pentru a completa experienta, nu poti rata si o mica plimbare cu trasura prin oras. Vizitiii stiu sa te plimbe prin cele mai frumoase zone ale Vienei astfel incat tu sa poti privi altfel, chiar printre tramvaie si masini, acest oras spectaculos.

Nu-ti face griji cu privire la rezervarea plimbarii, tot ce trebuie sa faci este sa intrebi la receptia hotelului in care te-ai cazat si ei te vor ajuta sa obtii o trasura la poarta, oricand vrei sa faci acest tur.

Foto: only-apartments.com

Istoria Spanish Riding School

Spanish Riding School din Viena este singura institutie din lume in care se practica de 450 de ani echitatia clasica. Obiectivul echitatiei clasice este de a studia modul in care calul se misca in mod natural si de a cultiva cele mai inalte nivele ale elegantei pe care calul e capabil sa le atinga prin antrenamente sistematice. Rezultatul este o armonie inegalabila intre calaret si cal.

Spanish Riding School, o parte semnificativa a mostenirii culturale austriece, nu este doar cea mai veche scoala de echitatie din lume, ci este si singura care respecta traditiile Scolii Inalte de Echitatie Clasica.

Numele de "Spanish" provine de la originea cailor, din Peninsula Iberica a secolului 16, care erau considerati ca fiind cea mai nobila rasa, pefecta pentru arta reprezentata de echitatia clasica. In ziua de azi, armasarii Lipitani sunt descendenti ai acestei rase spaniole, mai exact o imbinare intre caii spanioli, arabi si Berber, si ii incanta pe iubitorii de cai din intreaga lume prin spectacolele lor.

In 1729 Imparatul Carol al VI-lea l-a insarcinat pe arhitectul Josef Emanuel Fischer von Erlach sa construiasca cladirea impresionanta a scolii de iarna din palatul Hofburg, constructie finalizata in 1735. Portretul monarhului este pus la loc de cinste in arena in care calaretii de la Spanish Riding School isi antreneaza armasarii Lipitani si unde isi demostreaza aptitudinile impresionante in fata unei audiente internationale, in timpul spectacolelor.

A tribute to Vienna

Foto: spanishridingschoollive.com

Spectacolul "A tribute to Vienna" este realizat de catre Spanish Riding school alaturi de corul de baieti din Viena, doua institutii culturale cu faima la nivel mondial. Caii Lipitani, alaturi de calaretii lor tin in mod regulat spectacole pentru care se antreneaza zilnic.

In timpul spectacolelor, vei fi chiar tu un martor al rezultatelor obtinute in ani de zile de munca atat din partea cailor cat si din partea calaretilor, intr-un decor impresionant apartinand scolii de echitatie de iarna.

Urmatorul spectacol din 2014 va avea loc chiar pe 9 octombrie, insa cel mai probabil nu vei mai putea gasi niciun bilet disponibil, intrucat rezervarile se fac cu cel putin o luna inainte. Daca te grabesti, ai putea prinde un loc bun la spectacolul din 7 decembrie.

Aici pretul biletelor variaza de la 23 de euro pana la 116 euro, in functie de cat de aproape iti doresti sa fii de Lipitani.

The morning exercise

Foto: tumblr.com

Daca nu esti in Viena la momentul spectacolului, poti participa la alte manifestari interesante organizate de Spanish Riding School. Spre exemplu, in fiecare dimineata, de marti pana vineri intre orele 10 si 12, poti participa la antrenamentele Lipitanilor alaturi de calaretii lor.

Avand pe fundal valsul vienez, caii si calaretii fac exercitii simple de relaxare, exercitii menite sa perfectioneze anumite miscari, dar si exercitii de intarire a musculaturii.

Tur ghidat la Spanish Riding School

Foto: kenkaminesky.com

Si mai des decat antrenamentele cailor, au loc tururile ghidate: zilnic, la orele 2, 3 si 4. Acestea iti ofera ocazia de a vedea ce se intampla "in spatele cortinei", intr-un tur exclusivist al scolii, cu acces la scoala de iarna (o sala cu puternice influente baroce), dar si la scoala de vara, care gazduieste cel mai mare manej oval din lume si grajdurile din Stallburg (cea mai importanta cladire renascentista din Viena).

Material realizat cu sprijinul Perfect Tour

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Spanish Riding School Viena, #spectacole echitatie Viena, #cai Lipitani Viena, #Viena altfel , #Ghid turistic