Mohammad Murad finalizeaza investitia in hotelul de cinci stele din Navodari

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 13:20
6949 citiri
Mohammad Murad finalizeaza investitia in hotelul de cinci stele din Navodari
Hotelul Phoenicia din Mamaia, detinut de omul de afaceri libanez Mohammad Murad

Omul de afaceri Mohammad Murad, proprietarul lantului Phoenicia, va deschide sambata un hotel de cinci stele la Navodari, in care a investit aproximativ cinci milioane de euro si care va functiona in sistem all inclusive.

"Phoenicia Luxury Hotel este primul hotel de pe litoralul romanesc care va oferi servicii ultra all inclusive, servicii solicitate si in tara noastra de turisti", sustin reprezentantii lantului hotelier.

Hotelul are o suprafata de 15.000 de metri patrati construiti, care se alatura celor peste 300.000 de metri patrati construiti sau amenajati pina in 2013 de catre Phoenicia Hotels & Resort, care a ajuns la o capacitate de cazare de peste 6.000 de locuri, dintre care 3.000 pe litoral.

Omul de afaceri Mohammad Murad

Mohammad Murad mai detine, impreuna cu familia sa, fabrica de pateuri Mandy, lantul de restaurante Spring Time si a derulat in ultimii ani o serie de afaceri imobiliare, construind si vanzand peste 2.000 de apartamente.

Romania sta prost la capitolul investitii in turism

"Oamenii de turism care stiu ce inseamna si din asta traiesc au inceput sa investeasca, dar la nu un nivel foarte mare, pentru ca nu sunt bani, iar gradul de ocupare pe piata nu se afla la un nivel foarte incurajator", spune consultantul in turism Traian Badulescu.

In opinia sa, Romania "nu sta foarte bine" la capitolul investitii in turism, desi "am mai fost salvati de fondurile europene".

La randul sau, Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), crede ca investitiile din turism in Romania nu functioneaza pentru ca "nu exista predictibilitate legislativa".

"De ce nu se misca activitatea investitionala in Romania? Unul dintre motive, pe care noi il invocam tot timpul, este ca nu exista predictibilitate. Eu ma gandesc astazi la ceva, care nu este garantat de nimeni ca nu se va schimba maine, poimaine sau peste sase luni, ca vine altcineva sa inventeze", a continuat Enache.

Hotelierii spun ca turismul pluteste in ceata si ca industria functioneaza pe avarie.

"Sunt multe unitati care functioneaza la limita si lucreaza la negru, pentru ca altfel nu-si pot permite. Tarifele au scazut la o treime fata de anul 2008", au afirmat reprezentantii FIHR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hotel Mamaia Phoenicia, #Mohammad Murad investitie hotel, #hotel mamaia , #Hoteluri de lux