Porneste intr-o expeditie 4x4 in Egipt

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 00:00
3418 citiri
Porneste intr-o expeditie 4x4 in Egipt

Porneste intr-o expeditie culturala unica in lume, in Desertul Egiptului, la 80 de ani de la descoperirea platoului Gilf Kebir de catre printului Kamal el Din Hussain. Vei merge 13 zile prin desert cu masini 4x4, vei vedea in premiera documentare unicat si te vei caza in corturi speciale.

Expeditia este organizata intre 14 si 26 martie 2014 de Dabuka New Horizons, Darb 1718 si o echipa intreaga de oameni de stiinta si pasionati ai desertului.

"Masinile din expeditie sunt 4x4 si sunt conduse de soferi cu experienta pentru conditiile din desert. Modelele masinilor vor fi diferite, dar va predomina marca Toyota. In acest moment nu s-a stabilit numarul exact de masini care vor participa in expeditie, pentru ca nu s-a incheiat perioada de inscrieri, dar limita maxima este de 75 de masini, numar care include si masinile de suport.

Mai exact, camioane, care vor avea o ruta diferita si care se vor intalni cu convoiul expeditiei o data la 3-4 zile pentru a suplimenta cu provizii, fiind astfel asigurate cele mai bune conditii posibile, prin luarea unor masuri exceptionale pentru o aprovizionare continua", a declarat Tarek el-Mahdy, fondatorul si proprietarul DABUKA EXPEDITIONS, pentru Business24.

Ce vei vizita in aceasta excursie

Printre obiectivele pe care le vei vizita se numara si Monumentul Kamal El Din, placheta memoriala instalata de Laszlo Almasy in cinstea printului Kamal.

Un alt obiectiv este craterul meteoritic Kamil - 44,8 m diametru si 15,8 m adancime, descoperit in 2008. Cercetarile au demonstrat ca meteoritul ar fi avut un diametru de 1,3 metri si o greutate intre 5 si 10 tone.

Vei vizita si pestera Wadi Sura si picturile rupestre din zona, Marea de Nisip dar si Parcul National al Desertului Alb.

Ce vei afla de la oamenii de stiinta care te vor insoti in expeditie

Printre invitatii care au confirmat prezenta va fi si Eugene Dabbous (profesor al Universitatii Notre Dame, Liban), care va vorbi despre "Literatura de calatorie inainte de Primul Razboi Mondial si in perioada Interbelica - Almasy si Bermann".

Va fi prezent si Mahmoud Ashour (profesor de Geomorfologie la Universitatea Ain-Shams, Cairo, Egipt), care va prezenta "Dovezi ale schimbarilor climatice in nordul Africii si Peninsula Arabica".

O alta prezenta anuntata este Dr. Hala Barakat (Director Adjunct la Centrul de Documentare a Mostenirii Culturale si Naturale - Center for Documentation of Cultural and Natural Heritage (CULTNAT) - Cairo). El va vorbi despre peisaje antice si "Paleomediul desertului Vestic egiptean".

Fekri Hassan (Institutul de Arheologie, University College London) va prezenta "Geologia si Preistoria platoului Gilf El Kebir".

Un alt om de stiinta prezent este Knut Krzywinski (Departamentul de Biologie, Universitatea din Bergen, Norvegia), care va vorbi despre natura in desert si evolutia copacilor.

Nu in ultimul rand, va participa si directorul Universitatii Missouri-Columbia, USA, Departamentul de Geografie, Joseph Hobbs, care va prezenta procesul de adaptare a beduinilor in zona desertica a Egiptului.

Egiptul, o zona sigura pentru astfel de expeditii

Contactati de Business24, reprezentantii organizatorilor au declarat ca situatia este sub control pentru turistii care vor participa la expeditie.

"Exista demonstratii in Cairo, in special in zilele de vineri si dupa rugaciuni. Dar, in afara de capitala, orasele populate dinspre mare si desert (vorbim de peste 94% din suprafata Egiptului) sunt zone sigure. Organizatorii sunt in permanenta atenti la aceasta situatie si vor sti daca se schimba ceva", spune Tarek el-Mahdy.

Organizatorii au avut o serie de intalniri cu Ministerul Turismului si cu alte autoritati responsabile cu siguranta, pastrand in permanenta legatura cu acestea pentru a verifica problemele de securitate.

Din partea autoritatilor s-a primit aprobarea, iar organizatorii au fost asigurati ca se va securiza complet expeditia si zonele prin care vor trece, "pentru ca sunt constienti ca vor participa oameni cunoscuti si jurnalisti in aceasta expeditie".

"Armata si autoritatile au asigurat organizatorii ca vor fi responsabili cu securitatea si vor adapta masurile de siguranta necesare", au subliniat reprezentantii DABUKA EXPEDITIONS.

Unde te vei caza in desert?

Cazarea este o "grija" pentru tine doar pentru seara de 13 martie si cea de 26 martie, la Cairo, cand va trebui sa alegi unul dintre hotelurile in zona.

"Cei interesati pot face rezervari independent sau pot cere ajutorul/sfatul organizatorilor (pe formularul de inscriere se poate mentiona ca doresc asistenta in acest sens)", au declarat organizatorii.

In restul expeditiei cazarea se va realiza in corturi speciale.

Cat costa expeditia

Daca vrei sa imparti masina ta cu doar alte doua persoane, pretul este de 2.500 de euro, in timp ce, daca esti dispus sa imparti masina 4x4 cu inca trei persoane pretul este de 1.800 de euro.

Daca vrei sa participi la expeditie cu masina din dotare, presul scade pana la 1.200 de euro,

Pretul include costurile pentru participarea la ceremoniile de deschidere si inchidere, transportul in masinile 4X4, zborurile locale, bautura si alimentele consumate in timpul calatoriei dar si cazarea in campinguri pe durata calatoriei.

In acelasi timp, pretul nu include zborurile internationale pana la Cairo si de la Cairo, cazarea la Cairo, transferurile de la aeroport catre hotel.

Atentie, in Cairo vor mai aparea si costurile pentru viza si transportul local.

Vrei si tu sa participi la expeditie?

Daca vrei sa pleci si tu in aceasta expeditie, afla ca mai sunt locuri si poti participa si tu, cu un simplu e-mail.

"Cei interesati sa participe trebuie sa intre pe site-ul expeditiei, sa descarce, sa printeze si completeze formularul de inscriere si apoi sa-l trimita prin fax la nr. +202 25257687, sau pe adresa info@kamal-expedition.com.

Ulterior vor primi confirmarea inregistrarii", au declarat oficialii, pentru Business24.

"Cu sprijinul Ministerului de Turism Egiptean, expeditia va avea un numar maxim de 200 de persoane. Mai exista inca locuri disponibile pentru dornici, care se pot inscrie pana pe 13 februarie 2014, acesta este termenul limita stabilit cu autoritatile egiptene pentru a putea obtine mai apoi toate permisiunile speciale necesare expeditiei", au adaugat acestia.

De ce-ti doresti si tu sa participi la expeditie?

Acum ai ocazia sa faci ceea ce Kamal el Din Hussain facea in urma cu 80 de ani, in deplina siguranta, dar si sa vizitezi o destinatie in care trebuie sa ajungi macar o data-n viata.

"In urma cu 80 de ani, printul Kamal el Din Hussain este cel care a descoperit in Desertul Vestic din Egipt platoul Gilf Kebir.

De asemenea, printul a inovat lumea expeditiilor in desert, fiind primul care a introdus automobilul ca mijloc de transport in cercetarea in adancul desertului. Acesta s-a aventurat in desert, pentru a realiza o harta a zonei, intr-o masina Citroen Kegresse cu senila, in anii 1923-1926.

Caravane imense de camile, ce numarau pana la 500 de animale, carau rezerva de combustibil necesara calatoriei. Totodata, el este cel care a dat numele platoului Gilf Kebir", prezinta Autoritatea Egipteana de Turism (ETA) tema de la care a pornit organizarea acestui eveniment.

Turul inglobeaza 13 zile de calatorii de-a lungul vastului Desert al Egiptului si vizite la platoul Gilf Kebir si Gebel Uweinat. Mai mult, oameni de stiinta din Egipt si nu numai vor lua parte la aceasta expeditie, tinand prelegeri interesante pe subiecte apropiate tematicii evenimentului.

De asemenea, filme unicat vor rula, transformand fiecare seara intr-un eveniment cultural in sine. Ceremonia de final va avea loc la Mena House Hotel, la baza piramidelor.

#vacanta Cairo, #expeditie Egipt, #vacanta egipt, #expeditie Desert Egipt , #Hoteluri de lux