"Litoralul Verde", un nou brand al statiunilor din sud

Luni, 30 Iunie 2014, ora 13:22
1780 citiri
"Litoralul Verde", un nou brand al statiunilor din sud

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a lansat ideea de brand "Litoralul Verde", o marca prin care agentiile ANAT doresc sa sustina statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche.

"Litoralul Verde s-a nascut din dorinta agentiilor de turism de a sustine aceste statiuni sub un singur nume, un nume care induce turistilor ceea ne dorim noi pentru aceasta zona, si anume sa ramana cat mai verde, sa aiba cat mai multe parcuri, zone de promenada, locuri de joaca pentru copii, plaje linistite, muzica ambientala, siguranta si confort pentru turisti, urbanism de calitate, constructii simple si elegante, specific arhitectural, agrement de calitate, intr-un cuvant, un ambient de statiuni turistice sustenabile. Ne-am dori ca initiativa Litoralul Verde sa devina un brand, ne-am dori ca acest nume sa ne inspire pe toti, operatori privati din turism, autoritati centrale si locale, spre a construi impreuna o destinatie si un nou brand al litoralului, care sa poata concura cu cel al statiunii Mamaia", spune Lucia Nora Morariu, presedinte al ANAT.

Zona statiunilor Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche atrage anual circa 70% din turistii care viziteaza statiunile de la malul marii prin agentii de turism, se arata intr-un comunicat al ANAT.

Ca pozitionare, statiunile atrag familiile cu copii, cu accent pe facilitati precum locurile de joaca, spatiile verzi, parcurile de distractii securizate, persoane care urmaresc refacerea, relaxarea, curele balneare, tratamentele balneare efectuate cu produse naturale, tineri care aleg variante de vacanta mai rurale sau sunt atrasi de concerte si evenimente specifice sau pur si simplu turisti care prefera vacantele linistite si confortabile, la un pret acceptabil.

Crestere de 16% a rezervarilor in sudul litoralului

Un turist care vine in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn si Mangalia petrece, in medie, un sejur de 5 zile. In 2014, rezervarile prin agentii pentru aceste zone au crescut cu 16% pentru Eforie Nord, in Saturn cu 10%, Neptun - 10%, Jupiter - 9%, Venus - 20%, Cap Aurora si Olimp cu 1%.

Valoarea medie a pachetului turistic cumparat prin agentii, pana la data de 31 mai 2014, este de 558 de lei la Eforie Nord, 472 lei la Saturn, iar pentru Neptun - 402 lei, Jupiter - 471 lei, Venus - 474 lei, Mangalia - 857 de lei, Olimp - 491 lei, Cap Aurora - 456 de lei, Costinesti - 373 lei, Eforie Sud - 378 lei.

#brand Litoralul Verde, #agentii turism, #litoralul romanesc, #turisti litoral , #Litoral