Minivacanta de 1 Mai: Asociatiile din turism cer ca 2 si 3 mai sa fie zile libere

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 12:35
2667 citiri
Minivacanta de 1 Mai: Asociatiile din turism cer ca 2 si 3 mai sa fie zile libere

Asociatiile din turism solicita Guvernului acordarea zilelor de 2 si 3 mai ca zile libere nationale, cu recuperare in 2013, in asa fel incat sa poata fi incurajata circulatia turistica catre statiunile din Romania.

"Asa cum spune traditia, litoralul romanesc este destinatia "vedeta" pentru petrecerea minivacantei de 1 Mai, care, printr-o conjunctura fericita se va sarbatori in aceeasi saptamana cu Sarbatorile Pascale. ANAT si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai (Ziua Tineretului) si 3 mai sa fie acordate ca si zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, a declarat presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Asociatia Litoral - Delta Dunarii.

Hotelurile si agentiile de turism vor vinde pachete speciale pentru perioada perioada 30 aprilie - 7 mai, in saptamana ce cuprinde sarbatorile de 1 Mai si de Paste, cu preturi care pornesc de la 60 de lei de persoana pe noapte la hotelurile de 3 stele si de la 229 de lei pentru persoana pe noapte la hotelurile de 5 stele, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare unitate de cazare. De asemenea, pachetele pornesc de la 100 de lei pentru persoana pe noapte la hotelurile de 4 stele.

Asociatia Litoral - Delta Dunarii sustine ca autoritatile locale au demarat lucrarile de cosmetizare, ecologizare si modernizare a tuturor statiunilor de pe litoralul romanesc, din luna ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ziile libere 1 mai, #vacanta 1 mai, #oferte turistice 1 mai, #cazare mare 1 mai , #Litoral