Plajele secrete ale Europei: Comorile ascunse de pe litoralul Croatiei

Luni, 11 Iulie 2016, ora 00:00
6709 citiri
Plajele secrete ale Europei: Comorile ascunse de pe litoralul Croatiei
Foto: Wikimedia

Valurile Adriaticii si Coasta Dalmatiei reprezinta tentatii greu de refuzat pentru orice turist cu gandul la concediul de vara. Iar sejurul in Croatia poate sa-ti ofere senzatii mult mai surprinzatoare decat ai fi sperat, daca alegi sa descoperi plaje retrase, mai putin atinse de turismul de masa.

Litoralul Croatiei ascunde cateva destinatii mai putin cunoscute in care te poti rasfata in liniste pe intreaga durata a vacantei tale la Adriatica, arata The Telegraph.

Iata care sunt zonele iesite din vizorul turistilor de pe coasta Dalmatiei:

Riviera Makarska

Makarska este o destinatie buna pentru tine daca vrei sa combini farmecul zilelor linistite de plaja cu viata de noapte atractiva din orasul aflat chiar la mijlocul coastei dalamate.

In loc sa te indrepti direct spre insulele Croatiei ar fi bine sa iti asculti instinctul ce te indeamna sa poposesti pe plajele invaluite de paduri de pin de pe litoralul continental.

Coasta dintre Split si Dubrovnik gazduieste unele dintre cele mai frumoase plaje din regiune, iar orasul Makarska este un punct perfect in care sa-ti stabilesti "tabara de baza" atunci cand vrei sa explorezi Coasta Dalmatiei.

Un loc perfect de cazare este Hotelul Osejava, pozitionat chiar desupra golfului Makarska. Tarifele pentru camerele decorate in stil minimalist, dar confortabile, incep de la 75 de euro.

Plaja Sakarun, insula Dugi Otok

In nordul Coastei Dalmatiei vei gasi insula Dugi Otok, iar aceasta pare sa-si pazeasca bine secretele fata de multi turisti. Prin urmare, nu trebuie sa te multumesti cu plajele din apropierea oraselului Bozava, ci va trebui sa te indrepti spre est, cate satul de pescari Saline.

Aici vei gasi o plaja superba, Sakarun, inconjurata de paduri dese de conifere, cu un covor stralucitor de nisip alb si valuri menite sa te imbie la o baie racoritoare.

Cea mai buna oferta de cazare din zona vine de la vila Ljubica, o pensiune asezata pe un promontoriu ce strajuieste golful cu ape cristaline, cele opt apartamente fiind dotate cu dormitoare duble, salon, o mica bucatarie, bai si balcoane cu vedere la mare.

Preturile incep de la 50 de euro/apartament/noapte.

Insula Palagruza

Pe intinderea apelor dintre Croatia si Italia, Palagruza pare doar un punct stancos pierdut intre valuri.

Insula nelocuita, cu exceptia paznicului din farul maritim construit pe aceasta intindere stancoasa inca din 1875, ramane un refugiu ideal pentru turistii care vor sa se bucure de o vacanta cat mai linistita.

Cazarea se face in apartamentele din caldirea farului, un sejur de o saptamana pentru 4 persoane costand aproximativ 500 de euro.

Doua dintre plajele insulei Palagruza, Stara Vlaka si Veli Zal, sunt adevarate zone virgine in care te vei simti ca in paradis, fara vreun alt musafir neinvitat care sa apara pe neasteptate.

#vacanta Croatia, #plaje secrete Croatia, #litoral Dalmatia, #concediu Adriatica , #Litoral