Plajele secrete ale Europei: Descopera locuri ascunse din Portugalia

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 00:00
6340 citiri
Plajele secrete ale Europei: Descopera locuri ascunse din Portugalia
Foto: Wikimedia

Trendul verii 2016 este reprezentat de plajele pe care te poti distra fara a te simti stresat de navala unor grupuri masive de turisti, iar un astfel de concediu estival promite sa iti incarce din plin bateriile.

Algarve este una dintre zonele recomandate de expertii in turism consultati de The Telegraph, regiunea cea mai sudica a Portugaliei dovedindu-se un adevarat paradis pentru turistii insetati de mare si de soare.

Caneiros

Micul orasel de pe tarmul Atlanticului se afla la 30 de minute de mers cu masina de la aeroportul Faro.

Falezele inalte ale tarmului sunt sparte din loc in loc de golfuri cu plaje magnifice si apa cristalina.

Foto: Guiadacidade

Aici te poti plimba linistit in caiac, te poti aventura in pesteri sau te poti relaxa pe deplin cu o sedinta de masaj si o sampanie la gheata adusa direct pe plaja de gazdele tale de la Rei das Praias, cel mai luxos hotel din zona.

Apele se dovedesc sigure pentru inotatori, iar cei mici se pot distra in voie construind castele de nisip pe plaja, destinatia fiind una preferata de familiile aflate in cautarea linistii.

Casa Rei das Praias are preturi de cazare care incep de la 138 de euro/noapte, iar serviciile de exceptie si intimitatea asigurate de hotel te vor satisface pe deplin.

Salema

Viata in Salema, un mic sat de pescari portughezi, pare sa decurga dupa acelasi tipic vechi de sute de ani. Oamenii de aici nu au renuntat la viata lor tihnita, chiar daca multi dintre ei au pus plasele in cui.

Foto: Twitter/Salema Portugal

Plajele din apropiere sunt linistite, neaglomerate, iar o plimbare relaxanta pe Rua des Pescadores iti va scoate in cale mici bistrouri care servesc preparate cu specific pescaresc.

Salema este indragita de cei aflati in cautarea unui loc tihnit pentru a-si petrece vacanta, de nudisti, dar si de amatorii de sporturi nautice, windsurfingul fiind la mare cinste printre turistii care poposesc in acest loc.

Vila Valverde, un fost conac nobiliar construit in urma cu 200 de ani, s-a transformat intr-un hotel de lux in care te poti caza la preturi incepand de la 140 de euro/noapte.

Praia do Martinhal

Promontoriul sud-vestic al litoralului din Algarve este un loc unde vei gasi cele mai largi plaje din zona, cu un nisip fin si cu valuri mult mai calme.

Foto: Wikimedia

Praia do Marthinal este o destinatie cautata indeosebi de familii, iar oferta de vacanta poate include si vizitarea Parcului Natural Costa Vicentina sau plimbari prin fermecatoarea statiune de lux Quinta do Lago.

Este o cu totul alta imagine decat cea oferita de restul statiunilor din regiunea Algarve, iar preturile sunt si ele usor mai piperate, complexul Marthinal Beach Resort oferind camere cu un tarif de 200-210 euro/noapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plaje Portugalia, #concediu Algarve portugalia, #destinatii estivale, #recomandari vacanta , #Litoral