Plajele secrete ale Europei: Locuri ascunse de pe litoralul francez

Duminica, 19 Iunie 2016, ora 00:00
7980 citiri
Plajele secrete ale Europei: Locuri ascunse de pe litoralul francez

Daca te-ai saturat de aceleasi plaje aglomerate si ti-ar placea sa gasesti un loc mai retras, de care inca n-au aflat prea multi turisti, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva plaje secrete ale Europei.

Saptamana aceasta facem un tur al litoralului francez, pentru a descoperi cele mai incantatoare locuri in care iti poti savura in liniste concediul la malul marii.

1. Ploumanac'h - Bretania

Satucul de pe coasta bretona a Frantei este un loc mirific, plajele sale mici dar fermecatoare, cu golfuri peste care care par sa se pravale padurile de pe mal fac deliciul familiilor care poposesc in zona, arata The Telegraph.

Foto: Wikimedia

Coasta stancoasa te indeamna sa te aventurezi pe potecile care strabat zona rurala, iar nisipul roscat de pe plaje te va indemna sa te bronzezi cat mai mult in lumina soarelui meridional.

Plajele din apropiere de Ploumanac'h nu sunt asaltate de turisti nici macar in mijloc de sezon estival, ceea ce iti garanteaza o vacanta linistita pe plajele Bretaniei.

Preturile pentru cazare pleaca de la 700 de euro de euro pentru o saptamana intr-o camera dubla, dar oferte de lux se intalnesc in vechile castele din regiune unde cazarea de o noapte poate ajunge si la 170 de euro.

2. Insula Porquerolles - Coasta de Azur

La jumatatea distantei dintre Marsilia si Cannes, Insula Porquerolles este o destinatie care iese de pe radarul turistilor veniti pe Riviera franceza.

Foto: Wikimedia

Cea mai mare parte din insula este detinuta de statul francez, care a impedicat dezvoltarea excesiva in zona, asa ca te vei putea bucura de un adevarat paradis natural impanzit de pini si eucalipti.

Plaja Notre Dame, din nord estul micutei insule, este un loc unde te poti relaxa pe nisipul fin si stralucitor sau poti incerca unele sporturi nautice.

In apropierea ei se afla un mic sat turistic cu restaurante specializate in bucataria provensala.

Cea mai selecta oferta de cazare de pe insula vine din partea complexului Mas de Langustier, unde ai la dispozitie si cateva terenuri de tenis si o piscina eleganta. Pretul camerelor ajunge si la 200 euro/noapte.

3. Insula Noirmoutier - Vendee

Desi scaldata de apele Oceanului Atlantic, insula Noirmoutier din vestul Frantei are o infatisare de taram mediteranean. 40 de kilometri de plaje cu nisip, roci si umbra presarata de arborii ajunsi pana langa tarm te imbie sa te desfeti in lumina soarelui.

Foto: Flickr/Objectif Nantes

Plage des Dames este cea mai retrasa zona in care poti savura linistea concediului tau, nefiind deranjat decat de zgomotul valurilor care se sparg de tarm.

Cea mai buna oferta de cazare de pe insula vine cu un tarif de 115 euro/noapte si apartine Hotelului Fleur de Sel. Cele 35 de camere ale acestuia sunt dedicate familiilor, asigurand initimitate si liniste.

Hotelul are propria sa plaja, restaurant, jacuzzi, piscina si terenuri de tenis.

Te-ai apucat deja sa-ti cauti bilet de avion?

#vacanta franta, #plaje retrase Franta, #pret cazare litoral francez , #Litoral