Plajele secrete ale Europei: Locuri pe care nu te-ai astepta sa le gasesti in Italia

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 00:00
9370 citiri
Plajele secrete ale Europei: Locuri pe care nu te-ai astepta sa le gasesti in Italia
Foto: Pixabay

Esti in cautarea unei plaje linistite pe care sa iti petreci concediul de vara cat mai departe de forfota statiunilor estivale super-aglomerate? Ei bine, tocmai in galagioasa Italie vei avea sansa de a descoperi cateva zone paradisiace care iti garanteaza relaxarea deplina.

Trei plaje din diverse colturi ale peninsulei italiene se dovedesc indeajuns de retrase pentru a-ti oferi un concediu linistit in inima naturii, arata The Telegraph. Iata si unde te poti ascunde de imbulzeala pa tarmul Italiei!

1. Parcul Natural Maremma

Amplasat in fermecatoarea Toscana, parcul Natral Maremma este un paradis al naturii in care ti se permite sa te afunzi pentru o zi de plaja linistita.

Zona este prinsa intre portul Talamone si estuarul Ombrone si are si o plaja amenajata pentru turisti, Marina di Alberese. Atentie insa, numarul vizitatorilor este limitat.

Foto: Wikimedia

Daca vrei si mai multa liniste, nu ai decat sa te indepartezi un kilometru mai spre sud si te poti crede de-a dreptul Robinson Crusoe, plajele virgine de aici fiind de-a dreptul fermecatoare. Cu putin noroc vei putea admira si caii salbatici iesiti sa alerge pe plaja.

Vrei sa combini bucuria relaxarii pe o plaja neatinsa inca de civilizatie cu experienta culinara a Toscanei? Te poti caza la complexul de lux Rosewood Castiglion del Bosco, unde o noapte de cazare, cu servicii de masa incluse, te va costa cel putin 487 euro.

2. Spiaggia del Laurito

Ascunsa printre multimea de plaje si golfuri stancoase de pe Coasta Amalfi, micuta plaja Laurito este o adevarata bijuterie, fiind printre putinele din zona, daca nu singura, care nu este lipita de marginea unui mic orasel.

Foto: Wikimedia

Poti ajunge destul de usor pe plaja, cu ajutrorul unei salupe inchiriate din Positano, cel mai apropiat oras, iar daca esti destul de inspirat sa-ti faci rezervare pentru masa de pranz la Da Adolfo, singurul restaurant de pe plaja, beneficiezi si de o cursa gratuita la intoarcere.

Cazeaza-te la hotelul La Sirenuse din Positano pentru a trai ceva din atmosfera magica a epocii Dolce Vita de acum 60 de ani. Pretul unei camere este de 500 euro/noapte.

3. Porto Selvaggio

Vrei o vacanta in plina salbaticie? Indreapta-te direct spre Salento, in locul unde isi dai intalnire apele Adriaticii cu cele ale Marii Ionice.

Foto: Wikimedia

La o aruncatura de bat de oraselul Nardo vei gasi una dintre cele mai fermecatoare plaje, ascunsa pe un tarm invelit in verdeata. Localnicii ii spun Golful Salbatic.

Fa-ti provizii de apa si mancare, zona este indeajuns de retrasa si nu vei gasi niciun magazin in imediata apropiere.

Cazarea o poti rezolva destul de simplu si chiar mai ieftin decat te-ai astepta, Pallazo Balbi din orasul Galatina oferind servicii hoteliere care incep de la 61 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ghid vacanta Italia, #plaje retrase Italia, #pret cazare litoral Italia, #vacanta , #Litoral