Romanii aloca pentru vacantele in tara intre 370 si 470 de euro de familie

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 16:23
1650 citiri
Romanii aloca pentru vacantele in tara intre 370 si 470 de euro de familie

Destinatiile preferate de familiile cu copii pentru vacanta de vara sunt cele din apropierea litoralului, fie ca este vorba de turismul intern sau de cel extern (Bulgaria, Turcia, Creta sau Spania), se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paralela 45.

"Bugetul mediu alocat de romani pentru vacantele in tara se situeaza intre 370 si 470 de euro de familie, in timp ce pentru destinatiile in strainatate se cheltuiesc, in medie, 850-1.150 de euro. Tendintele din anii trecuti arata ca familiile cu copii de pana in 5 ani prefera, in cea mai mare parte, sa mearga pe litoral romanesc, iar restul aleg destinatii externe precum Bulgaria, Turcia, Grecia, Creta sau Spania", explica Alin Burcea, presedinte Paralela 45.

Statiunea Mamaia se afla in topul preferintelor romanilor pentru turismul intern de vara.

Pentru cei care doresc sa incerce litoralul bulgaresc, statiunea recomandata pentru familii este Albena, preferata in principal datorita facilitatilor oferite copiilor si tinerilor, inclusiv gradinite si cluburi pentru copii. Preturile incep de la 385 euro/persoana/noapte, loc in camera dubla superioara cu ultra all inclusive.

Statiunea Chania din Creta se numara de cativa ani printre preferintele turistilor fiind potrivita si pentru familiile cu copii, intrucat aici exista aqua park-uri, un acvariu cu pesti si reptile.

Pentru familiile cu copii care doresc un hotel cu facilitati speciale pentru acestia, preturile pleaca de la 843 euro/persoana/sejur cu demipensiune si transport cursa charter.

#buget romani vacante, #vacanta romania, #turisti romani , #Litoral