Romanii din Vestul tarii mai bine merg la piscina in Ungaria, decat la noi

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 00:00
10009 citiri
Romanii din Vestul tarii mai bine merg la piscina in Ungaria, decat la noi

In lipsa unei infrastructuri adecvate care sa faca legatura intre Vestul tarii si litoralul romanesc, strandurile din Ungaria continua sa fie principala destinatie de weekend pentru romanii din Vestul tarii, este concluzia unei analize HotelGuru.ro, pe baza rezervarilor realizate de turistii romani.

Distanta, preturile mici si conditiile bune, principalele motive pentru care turistii romani aleg strandurile din Ungaria

Desi trebuie sa treaca granita, drumul pana la strandurile din Ungaria este batut in fiecare vara de mii de romani. Multe piscine, facilitati SPA, curatenia resorturilor si spatiile verzi bine intretinute sunt motivele care ii fac pe romani sa revina aici.

Conform HotelGuru.ro, sunt weekenduri in care prezenta romanilor in aceste stranduri depaseste 80% din totalul celor prezenti, astfel ca preturile, meniurile si multe panouri informative sunt si in limba romana, pe langa maghiara.

Pentru o zi de acces in strand romanii platesc intre 13 si 30 lei, similar cu costul unei zile de strand in Romania.

Care sunt cele mai cautate stranduri din Estul Ungariei?

Preferatele romanilor prin servicii si mai ales prin proximitatea cu granita sunt strandurile de la Gyula, Mako, Szeged, Oroshaza, Hajduszoboszlo si Battonya, unele dintre ele fiind deschise si in timpul sezonului rece, avand piscine acoperite.

Strandul de la Battonya se afla la doar 26 de kilometri de Arad si la sapte kilometri de Vama Turnu, motiv pentru care exista zile in care strandul are peste 80% clienti romani.

Complexul acvatic din Gyula este unul dintre cele mai apreciate stranduri de catre turistii romani, fiind deschis si in timpul sezonului rece. Este situat la doar 2 km de vama Varsand si 75 km de municipiul Arad.

Strandul din Mako are bazine cu apa termala si hidromasaj, piscina pentru inotatori, zona de tratamente si este partial functional si in sezonul rece. Este situat la 80 de kilometri de Arad si 95 kilometri de Timisoara.

Cazare de la 100 lei / noapte pentru camera dubla

Pentru turistii care aleg sa ramana si peste noapte, preturile la cazare sunt mai mult decat accesibile.

Turistii romani platesc de la 100 lei / noapte pentru o camera dubla dintr-o pensiune si pot ajunge pana la 300 lei / camera intr-un hotel de 4 stele.

#stranduri Ungaria , #Litoral