In statiunile Straja, Parang si Rausor se schiaza doar pe partiile dotate cu tunuri de zapada

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 12:04
4111 citiri
In statiunile Straja, Parang si Rausor se schiaza doar pe partiile dotate cu tunuri de zapada

Stratul de zapada in statiunile montane din judetul Hunedoara are grosimi cuprinse intre 5 si 30 de centimetri, in Straja, Parang si Rausor existand conditii pentru practicarea sporturilor de iarna doar pe partiile dotate cu tunuri de zapada.

Cabanierii din Straja, statiune situata in Valea Jiului, in Muntii Valcan, au pornit tunurile de zapada artificiala, pentru a completa stratul de ninsoare existent pe trei partii din statiune, mai ales ca toate locurile de cazare sunt deja ocupate de iubitorii de schi, care si-au facut din timp rezevari pentru Revelion.

"A nins putin si au fost pornite tunurile de zapada de pe partiile <>, <> , dar si pe noua partie amenajata sub telescaun, <>. Deocamdata avem in statiune cativa centimetri de zapada, iar tunurile de zapada au compensat restul, astfel ca pe partii avem peste 20 de centimetri de zapada", a declarat administratorul vilei Alpin din Straja, Mihaita Dumitrascu.

Pe partiile din Parang zapada are 30 de centrimetrii

In statiunea montana Parang a nins putin, iar stratul de zapada masoara cativa centimetri in toata statiunea si aproape 30 de centimetri pe partii, unde functioneaza tunurile de zapada.

"A fost cald mai multe zile la rand si abia s-a prins un strat subtire de zapada. Compenseaza tunurile de zapada, astfel ca se schiaza pe trei dintre partii, unde zapada a ajuns la 30 de centimetri. Statiunea e plina de turisti in acesta perioada", a declarat seful Salvamont Petrosani, Dumitru Barlida.

In statiunea Rausor, din Retezat, zapada abia s-a asezat in statiune, insa pe partie, unde functioneaza de cateva zile tunurile de zapada, are o grosime de circa 15 centimetri si se schiaza.

"Le recomandam turistilor sa se imbrace mai gros si sa poarte incaltaminte adaptata conditiilor de iarna. In cazul in care vor merge pe partii, sfatul nostru este sa foloseasca saniile sau schiurile si sa renunte la improvizatii, cum sunt pungile de plastic, pentru ca se pot rani", a spus Doru Oprisoni de la Serviciul Public Salvamont Hunedoara.

Statiunea Straja, pentru incepatori

Statiunea Straja din judetul Hunedoara reprezinta o atractie, in perioada sarbatorilor de iarna, pentru turistii din zona de est a tarii dornici sa invete sa schieze, intrucat in zona exista partii pentru incepatori.

La Straja, turistii au fost atrasi de preturi, care au ramas la nivelul celor de anul trecut, dar si de programul oferit, care include petreceri la baza partiei, astfel ca numarul celor care au achitat avansul pentru a-si petrece acolo zilele libere de Revelion este mare.

La vila Alpin, spre exemplu, toate cele 60 de locuri de cazare au fost rezervate pentru zilele din apropierea Revelionului. Ca si anul trecut, pachetele de patru sau cinci nopti, respectiv cinci sau sase zile, au costat 1.000, respectiv 1.200 de lei de persoana pentru cazare in camera dubla, cu masa, inclusiv cea festiva, dar si o petrecere surpriza, un carnaval care va fi organizat in a doua zi din 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ski partii parang, #partie ski, #partie tunuri zapada , #Partii de schi