Revelion pe Valea Prahovei: Preturi mai mari ca in Roma sau Paris

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 09:38
2914 citiri
Revelion pe Valea Prahovei: Preturi mai mari ca in Roma sau Paris
Sursa foto: Gandu

Preturile mari practicate de hotelieri la munte, peste cele din Austria, Slovenia sau Bulgaria, optiunile limitate de agrement, dar si majoritatea restaurantelor si magazinelor inchise in prima zi din noul an tin turistii departe de Romania de Revelion.

Pretul pe care trebuie sa-l plateasca turistii romani pentru un pachet de revelion pe Valea Prahovei si Poiana Brasov ajunge la multe hoteluri intre 400 si 1.000 de euro, mai scump decat in capitalele europene, inclusiv Paris sau Roma, unde 4-5 nopti de cazare, cu zbor inclus, costa sub 600 de euro.

Mai putin de 1% din clientii hotelurilor din Romania de Revelion sunt turisti straini, spre deosebire de tari din zona, precum Austria, Slovacia, Slovenia sau Cehia, unde strainii predomina in structurile de cazare, afirma reprezentantii agentiilor de turism.

"In Romania Revelionul este foarte scump in zona montana, daca ne comparam cu Bulgaria, Slovacia, Slovenia si chiar cu Austria. Pe Valea Prahovei, un Revelion este mai scump decat in Elvetia si costa cu 20-30% mai mult decat in Austria. Tarifele de la munte de la noi sunt cu 40% mai mari decat in Bulgaria" , a declarat agentiei MEDIAFAX Gheorghe Marginean, proprietarul Karpaten Turism, cea mai mare agentie din Romania specializata in incoming.

Si Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours, afirma la randul sau ca preturile practicate de Revelion de hotelieri la munte sunt mai mari decat in Austria, Bulgaria sau Muntii Tatra.

In Bucuresti, in schimb, daca tarifele la hoteluri sunt acceptabile in aceasta perioada si nu sunt mai mari decat cele din tarile din zona, masa de Revelion este foarte scumpa.

"Strainii nu vor sa plateasca 300-400 de euro doar pentru masa de Revelion la un hotel de cinci stele in Bucuresti. In alte capitale, precum Praga, Budapesta sau Viena, masa de Revelion in hotel costa in jur de 100 de euro. Preturile sunt asa de mari pentru ca sunt dispusi sa le plateasca romanii, persoane publice si diverse staruri si starlete care vor sa fie vazute", a mai spus Vladu.

Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour, afirma ca Romania nu este o destinatie de Revelion si nici de Craciun pentru straini.

"Ce avem in Romania pentru Craciun? Avem o piata de Craciun? Nu. Familia mea vine in Romania pentru ca sunt eu aici. (...) Craciunul este pentru familie. Magazinele sunt inchise de Craciun tocmai pentru ca se stie ca nu vin turisti de Craciun. Muzeele sunt inchise. In primul rand, trebuie sa facem din Romania o destinatie, pentru unii va fi de Revelion, pentru altii de vara. Eu vreau sa vin in Romania ca turist doar daca stiu ca voi avea unde sa merg si am posibilitatea sa ajung la destinatia dorita in siguranta si in cel mai scurt timp posibil", a spus el.

Preturile sunt in regula, crede el, dar problema este ce servicii primesti pentru banii acestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Revelion Valea Prahovei, #pret revelion valea prahovei, #vacanta munte , #Partii de schi