S-a deschis sezonul de Schi in Alba

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 12:30
2343 citiri
S-a deschis sezonul de Schi in Alba

Sezonul de schi in judetul Alba a fost deschis oficial vineri, atat pe partiile din Muntii Sebesului, cat si pe cele din Muntii Apuseni stratul de zapada masurand peste o jumatate de metru.

Astfel, pe Domeniul Schiabil Sureanu, toate cele noua partii sunt functionale. Stratul de zapada masoara peste 50 de cm grosime, in functie de altitudine, fiind perfect pentru practicarea sporturilor de iarna. Predomina zapada tip powder, ideala pentru snowboard, schi de tura, au precizat vineri reprezentantii Serviciului Turism din cadrul Consiliului Judetean Alba.

Conform prognozelor meteo, la Sureanu, vremea va fi extrem de rece, cu temperaturi minime de pana la -25 de grade Celsius si cu ninsori abundente in ziua de duminica. Telescaunul si cele doua teleschiuri functioneaza intre orele 09,30 si 16,30. La baza partiilor exista o scoala de schi & snowboard si un centru de inchirieri schiuri, iar la Luncile Prigoanei un centru de inchirieri schiuri & snowboards.

Domeniul beneficiaza de asistenta Salvamont. Cele mai apropiate unitati de cazare sunt in Luncile Prigoanei si la Poarta Raiului. Singura portiune care pune probleme de accesibilitate soferilor pe traseul Sebes-Sureanu este cea care incheie drumul, si anume tronsonul dintre barajul Oasa si partii, cu statut de drum judetean, pe o lungime de 18 kilometri. Drumul prezinta unele portiuni de carosabil accidentat si ingust.

Iubitorii sporturilor de iarna pot alege si statiunea Arieseni, din Muntii Apuseni, aflata la granita dintre judetele Alba si Bihor, la o altitudine de circa 1.200 de metri. In urma ninsorilor abundente, stratul de zapada atinge 70 de cm, fiind excelent pentru practicarea sporturilor de iarna. Si aici vremea este deosebit de rece, urmand ca sfarsitul saptamanii sa fie marcat de ger si de asemenea de ninsori in ziua de duminica.

Cele doua teleschiuri functioneaza intre orele 09,00 si 17,00. Aici, partiile sunt prevazute cu instalatie de nocturna.

#sezon schi, #schi alba, #vacanta iarna schi , #Partii de schi