Schi la Ranca: Sezonul de iarna a fost deschis oficial

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 15:30
2439 citiri
Schi la Ranca: Sezonul de iarna a fost deschis oficial

Sezonul de iarna a fost inaugurat joi, in zona montana Ranca. Postul de jandarmi nou infiintat in zona dispune de doua ATV-uri, o masina de teren, precum si de echipamente complete pentru schi si alpinism.

Salvamontistii sunt cei care, pe langa actiunile obisnuite, asigura si asistenta medicala, pentru ca in zona nu exista inca un cabinet medical.

"Pe perioada sezonului de iarna, asiguram asistenta in masivul Parang prin baza de salvare montare de la Ranca, baza care in acest moment este cea mai moderna din Romania. Pe perioada iernii, dislocam in statiune un numar intre 6 si 10 salvatori montani, care au sarcina de a asigura patrularea preventiva in statiune si salvarile pe partiile de schi, salvari in zona alpina inalta, salvari din avalanse si salvari din telescaun. Asiguram asistenta medicala pentru oamenii care vin in statiune prin cabinetul medical pe care il avem in dotare bazei de salvare. Practic, suplinim lipsa unui cabinet medical", a declarat seful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schi Ranca, #sezon iarna Ranca, #zapada Ranca , #Partii de schi