Vrei sa skiezi in vacanta? Vezi cele mai bune statiuni europene

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:53
2956 citiri
Vrei sa skiezi in vacanta? Vezi cele mai bune statiuni europene

Sporturile de iarna au devenit aproape un sport de lux, deoarece preturile in statiunile de ski sunt tot mai mari, iar pe langa costurile de baza e nevoie si de echipament sau permise pentru acces pe partie.

Cea mai scumpa statiune de ski din Europa este St Moritz din Elvetia, unde un turist plateste peste 850 de euro pe saptamana, in timp ce printre cele mai ieftine statiuni se numara cele din Romania si Bulgaria, unde bugetul mediu saptamanal este de 350 de euro pe saptamana sau chiar mai putin, scrie The Telegraph.com.

De asemenea, exista statiuni cu preturi medii si in Austria, Franta si Italia, unde iubitorii sporturilor de iarna pot skia pe vaile alpine, bugetul mediu saptamanal fiind de 600 de euro.

In Austria, tara europeana preferata de skiori, puteti alege intre statiunile Mayrhofen, Soll si Schladming. Aici, o lectie privata de ski costa in jur de 130 de euro, iar inchirierea echipamentului in jur de 100 de euro.

Mayrhofen este o statiune indragita de britanici de foarte mult timp, fiind traditionala si linistita, in comparatie cu Soll, care detinea cea mai mare zona de skiat din Austria.

Daca preferati Alpii francezi, cele mai bune statiuni din punct de vedere al raportului servicii-facilitati-preturi sunt Les Deux Alpes, Morzine sau Serre-Chevalier, din apropiere de Briancon.

Serre-Chevalier reprezinta un complex turistic alcatuit din mai multe sate-statiuni montane, unde gasiti la tot pasul barulete primitoare, hoteluri si restaurante traditionale, in timp ce in Les Deux Alpes gasiti piste foarte bune pentru skiorii experti.

Echipamentele de inchiriat costa cu 20-30 de euro mai mult decat in Austria, in timp ce lectiile de ski se mentin la circa 100 de euro, iar mancarea la 150-200 de euro.

Si in statiunile montane din Italia veti gasi cam aceleasi preturi, mancarea avand aici totusi preturi sub media Frantei.

In ceea ce priveste cele mai bune statiuni, puteti opta pentru Sestriere, aflata la putin peste 2.000 de metri altitudine sau pentru Selva, una din cele mai frumoase locatii pentru cei care iubesc si fotografiile pe langa ski, de aici putandu-se observa peisaje mirifice asupra vaii Sella Ronda si a muntilor Dolomiti.

Desi printre cele mai rentabile statiuni de ski din Europa, un sejur de o saptamana, in oricare dintre ele ajunge la 1.000 de euro de persoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ski Europa, #statiuni montane Europa, #pret statiuni montane , #Partii de schi