Croaziera pe raul Olt, noul obiectiv turistic din statiunile Calimanesti si Caciulata

Luni, 15 Iulie 2013, ora 11:43
13911 citiri
Croaziera pe raul Olt, noul obiectiv turistic din statiunile Calimanesti si Caciulata
Statiunea Calimanesti

Turistii care se afla in vacanta in aceasta vara in judetul Valcea au ocazia de a face croaziere pe raul Olt intre statiunile Calimanesti si Caciulata, a declarat luni, viceprimarul din Calimanesti, Vasile Scarlea.

"Dupa multi ani a fost reluata plimbarea cu vaporasul pe raul Olt intre Calimanesti si Caciulata. Astfel primaria din Calimanesti a fost receptiva la oferta unui investitor din Sulina care a adus un cataraman aici si care a pus la dispozitia turistilor un nou punct de atractie, croaziere din zona parcului Caciulata pana la Calimanesti.

Este doar un inceput al acestui tip de agrement, primaria va fi gata anul viitor cu proiectul Mirajul Oltului, un proiect in care avem si noi un vaporas pentru croaziere pe raul Olt. De altfel ne dorim ca si alti investitori care au ambarcatiuni usoare sa vina aici si sa ne contacteze pentru a demara astfel de actiuni", a precizat Scarlea.

O plimbare cu cataramanul costa 20 de lei, acesta pleaca de la debarcaderul din zona parcului Caciulata, merge pana la Calimanesti, ocoleste insula Ostrov si revine la Caciulata.

Primaria din Calimanesti a demarat in acest an un proiect cu fonduri europene care prevede amenajarea unui aqualand in zona Caciulata, a unor terenuri de sport si a doua debarcadere si a unui vaporas cu care sa se efectueze croaziere pe raul Olt intre Calimanesti si Caciulata.

#croaziera raul Olt, #statiune Calimanesti, #statiune Caciulata, #obiectiv turistic Calimanesti , #Statiuni