De ce aleg romanii vacantele in Antalya

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 17:24
2823 citiri
De ce aleg romanii vacantele in Antalya

Antalya este preferata de turistii romani care calatoresc cu familia, in special datorita facilitatilor pentru copii: piscine si spatii de joaca special amenajate, parcul de distractii Aqualand, activitati interactive cu personal dedicat. In plus majoritatea hotelurilor au Family Rooms, camere dotate cu paturi duble si pat pentru copii.

Alte motive pentru care familiile aleg Antalya sunt serviciile de all inclusive si ultra all inclusive cu meniuri dedicate celor mici si gratuitatea pe care o acorda unele hoteluri pentru copii intre 7-10 ani, dar si garantia unui sejur cu o vreme excelenta, spun oficialii agentiilor de turism.

Ce statiune din Antalya ti se potriveste

Statiunea potrivita in Antalya se alege in functie de asteptarile vacantei. Belek este recunoscuta pentru hotelurile de lux si centrele SPA, Lara-Kundu este in aproapierea aeroportului si este ideala pentru familiile cu copii, iar Alanya este preferata de cei cu buget mediu, dispunand de hoteluri la preturi avantajoase.

In Kemer temperaturile sunt mai blande vara datorita muntilor ce o inconjoara, iar statiunea Side este alegerea perfecta pentru cei care-si doresc plaje late de nisip. Cele mai potrivite luni de vacanta sunt mai, iunie, septembrie si octombrie cand temperaturile sunt mai usor de suportat.

Statiunea orientala de pe malul marii Mediterane te cucereste cu peisajul pitoresc incadrat de plaje cu nisip fin si ape cristaline.

Capitala rivierei turcesti este presarata cu obiective turistice incarcate de simbolismul cultural specific, ce pastreaza vie amintirea perioadelor de glorie ale orasului. Cartierul Kaleici este unul dintre locurile reprezentative ale stilului architectural vechi, impodobit cu case imprejmuite de ziduri inalte, impunatoare ce se intind de-a lungul strazilor construite din piatra ce pastreaza, inca, aspectul arhaic autentic.

Un alt punct de oprire il constituie muzeul Kaleici ce se regaseste in incinta fostei biserici ortodoxe Sf. Gheorghe, cladire unde pot fi admirate inscriptiile turcesti din secolul al XIX-lea care fascineaza turistii ce ii trec pragul.

Nu puteti pleca, de asemenea, fara a vizita moscheea Korkut, aceasta avand un istoric captivant ce porneste de la infiintarea sa ca templu roman, fiind transformata ulterior in biserica crestina, iar la final trecand in slujba religiei musulmane.

Pentru pasionatii de aventura, sporturile nautice vin sa ii incarce cu o doza considerabila de adrenalina, in Antalya putand fi practicate windsurfing, snorkeling sau chiar scufundarile pentru fotografierea unor peisaje unice subacvatice, in care plantele si vietatile marine construiesc un amestec cromatic sublim.

Celor care care iubesc linistea plajelor le este rezervata relaxarea la umbra frunzelor de palmieri, lasandu-se rasfatati de mangaierile suave ale soarelui si de sunetul incantator al valurilor care se sparg agitate la malul marii.

"In pachetul de 295 euro cu plecare din Bucuresti sunt incluse 7 nopti de cazare all inclusive la hotel de 4 stele in statiunea Kemer, transport cu avionul cursa charter, transfer aeroport-hotel-aeroport si asistenta turistica. Ofertele pentru Cluj incep de la 370 euro, iar pentru Craiova si Satu Mare de la 395 euro, in aceleasi conditii de cazare", au declarat oficialii Paralela45 pentru Business24.

In plus, turistii din Bucuresti care achizitioneaza pachetele de Antalya pana la finalul anului vor putea gusta din paradisul Turciei in avans printr-un voucher valoric garantat, ce poate fi utilizat in toate Kebab Boutique-urile Calif din Bucuresti.

#vacanta antalya, #Antalya 2015, #all inclusive Turcia , #Statiuni