Gaseste cazare in Azuga si afla cum te poti distra in statiunea de pe Valea Prahovei

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 15:33
5097 citiri
Gaseste cazare in Azuga si afla cum te poti distra in statiunea de pe Valea Prahovei
Foto: Arhiva Ziare.com

Destinatie de iarna extrem de populara printre iubitorii de schi, Azuga este locul perfect pentru o vacanta, indiferent de perioada din an in care te hotarasti sa o vizitezi.

Este situata pe Valea Prahovei, destul de aproape de Busteni si e Predeal si este o destinatie relativ noua, aparuta datorita iubitorilor de drumetii montane si de peisaje impresionante.

Daca la inceputul anilor '90 erau foarte putini oameni care auzisera de Azuga, astazi, fostul orasel industrial este pe lista celor mai interesante statiuni montane si vine la pachet cu o multime de dotari de ultima generatie, dar si cu solutii de cazare de foarte buna calitate.

O simpla vizita pe rezervasigur.ro iti poate dezvalui foarte multe variante de cazare, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, insa pana la a-ti alege cazarea, trebuie sa stii ce faci in Azuga.

Cateva informatii despre statiune

Azuga este situata pe cursul superior al Prahovei si are o altitudine nu foarte mare, de doar 920 de metri. Acest lucru nu o impiedica, insa, sa aiba zapada pe o perioada destul de mare din an.

Initial, asezarea se numea Intreprahove si a devenit oras in anul 1948. Asa cum am amintit, pana in anii '90 a fost un simplu orasel industrial, care s-a dezvoltat ulterior intr-unul dintre cele mai mari domenii schiabile din intreaga tara.

Merita amintite urmatoarele lucruri:

* Este statiunea din Romania cu prima partie omologata de Federatia Internationala de Ski

* Are o clima perfecta pentru tratarea nevrozelor astenice si a starilor de surmenaj fizic si intelectual.

Ce poti face in Azuga?

* Poti schia. Schiul este principala activitate practicata de turistii ce ajung aici. Este si normal, in conditiile in care exista nu mai putin de 7 partii care beneficiaza de instalatii pe cablu de cea mai buna calitate. Aceste partii sunt destinate atat celor avansati, cat si celor care abia invata sa schieze si au lungimi de pana la 2100 de metri, ceea ce inseamna ca te poti bucura de sesiuni lungi si interesante de practicare a sportului alb.

Din 2007, Azuga beneficiaza inclusiv de o telegondola care deserveste schiorii, dar si pe cei care doresc sa descopere intr-un mod mult mai atractiv imprejurimile. Pentru a te bucura de schi, nu trebuie sa ai la indemana echipamente, in conditiile in care exista destul de multe centre de inchiriere si chiar scoli care te invata cum sa aluneci corect pe schiuri sau pe placa.

* Poti face drumetii. Pe timp de vara, cele 9 trasee montane te vor atrage sa te bucuri de natura. Acestea au un grad de dificultate intre I si VI, fiind destinate oricui doreste sa faca miscare.

* Te poti bucura de sporturi mai mult sau mai putin inedite. Snowboarding, bob sau sanie, fotbal, volei, vanatoare, pescuit sportiv si o multime de alte sporturi care au legatura cu muntele sau nu, toate pot fi practicate in Azuga, deoarece exista conditii pentru ele.

* Poti vizita imprejurimile. Daca nu te atrage atat de tare miscarea, poti sa iti iei aparatul foto si sa descoperi obiectivele turistice din imprejurimi. Te asteapta Monumentul "Ultima Grenada" in Busteni, Biserica Domneasca din Busteni sau castelul Cantacuzino. Celelalte statiuni de pe Valea Prahovei sunt situate in apropiere, asadar, poti sa vizitezi foarte multe obiective turistice interesante.

Cazare in Azuga

Pe rezervasigur. ro gasesti numeroase spatii de cazare foarte atractive, perfecte pentru toate gusturile. Astfel, poti gasi hoteluri de 5 stele, ideale pentru o vacanta de lux sau poti sa te bucuri de o cabanuta clasica de munte.

Daca te hotarasti sa faci o rezervare, rezervasigur. ro iti ofera o serie de avantaje de care te poti bucura intreaga vacanta:

* Te pune in contact direct cu proprietarul unitatii de cazare pe care ai ales-o;

* Te asigura de faptul ca ai toate informatiile necesare si ca platesti pretul corect pentru cazare;

* Iti ofera informatii si stiri de ultima ora despre disponibilitatea camerelor si despre pozitia hotelului sau a pensiunii, in asa fel incat sa stii cat ai de mers pana la partii sau pana la obiectivele pe care le vizezi.

Informatii utile despre Azuga!

Daca te hotarasti sa vizitezi statiunea pe timp de iarna trebuie sa ai in vedere faptul ca s-ar putea sa nu gasesti cazare. Chiar daca exista destul de multe solutii de cazare, statiunea este foarte aglomerata si va trebui sa faci rezervarea cu minim o luna in avans.

Inainte de a pleca, poti afla informatii despre starea partiilor online, in conditiile in care exista camere web care filmeaza anumite zone din Azuga.

Daca optezi pentru trasee montane, trebuie sa afli toate informatiile despre traseul ales: timpul necesar pentru a-l parcurge, dificulatea si riscurile. De asemenea, trebuie sa fii foarte bine echipat. Zona Azuga te poate uimi prin peisaje, prin partii si prin dotari, insa daca nu ai grija, iti poate aduce si neplaceri.

#cazare Azuga, #schi Azuga , #Statiuni