Michael Schumacher, in stare critica dupa un accident la schi

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 08:30
1746 citiri
Michael Schumacher, in stare critica dupa un accident la schi
Michael Schumacher, pilot Formula 1

Fostul pilot german Michael Schumacher, cel mai mare campion din istoria Formulei 1, se afla in stare critica intr-un spital din Grenoble (Franta), dupa un accident suferit pe partia de schi, in statiunea Meribel din Alpii francezi.

Intr-un comunicat comun dat publicitatii in noaptea de duminica spre luni de catre serviciul de presa al lui Schumacher si de reprezentantii spitalului din Grenoble se precizeaza ca pilotul se afla in coma, in momentul internarii, dupa "un traumatism cranian grav, care a necesitat imediat o interventie neurochirurgicala".

"El ramane intr-o stare critica", adauga comunicatul, semnat de doi medici si de directorul adjunct al spitalului, care a fost citit si inaintea jurnalistilor adunati in fata clinicii din Grenoble.

Purtatorul de cuvant al spitalului a precizat ca urmatoarea informare in legatura cu starea de sanatate a multiplului campion mondial va avea loc luni dimineata, in jurul orei locale 11,00.

Pilotul german, care urmeaza sa implineasca 45 de ani pe 3 ianuarie, schia duminica in compania fiicei sale in varsta de 14 ani, intr-un sector aflat in afara pistei statiunii Meribel. El s-a lovit cu capul de o stanca in momentul caderii si, in ciuda faptului ca purta casca de protectie, si-a pierdut pentru scurt timp cunostinta.

"Schumi" a fost transportat initial cu elicopterul la o clinica locala, de unde a fost transferat ulterior la spitalul universitar din Grenoble. Aici a fost chemat de urgenta, de la Paris, profesorul Gerard Saillant, un reputat expert in chirurgie craniana, fondator al "Institutului creierului" din Franta. Saillant este un prieten apropiat al lui Schumacher si al fostului sef al echipei Ferrari, Jean Todt, actualul presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria "Marelui Circ", cu sapte titluri de campion mondial cucerite intre 1994 si 2004, perioada in care a castigat 91 de Mari Premii de Formula 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pilot Michael Schumacher, #accident schi Michael Schumacher, #accident partie Schumacher , #Statiuni