Ministrul turismului stie cum sa-i atraga pe turistii straini pe litoral

Vineri, 23 Martie 2012, ora 19:12
1630 citiri
Ministrul turismului stie cum sa-i atraga pe turistii straini pe litoral

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a spus, vineri, ca ar trebui organizate diverse evenimente pentru atragerea turistilor pe litoral si in alte perioade din an, nu doar in lunile de vara, referindu-se la circuite culturale sau excursii cu vaporasul.

"Daca se continua cu acest gen de a incerca sa faci turism pe litoral, adica doua luni de sezon, hotelierii actioneaza pe masura, in sensul ca incearca sa aiba profitul doar in acele doua luni pentru un an intreg sau sase luni de sezon cum ar trebui. Faptul ca hotelurile sunt deschise de la 1 mai pana la sfarsitul lui octombrie inseamna ca ar trebui facut ceva ca turistul sa nu vina doar pentru soare si nisip, ci sa aiba si multe alte lucruri de facut si ma refer la circuite culturale, excursii cu vaporasul, agrement, organizare evenimente", a declarat, vineri, la Mangalia, ministrul Petrescu.

El a mai spus ca ar trebui "marita durata de sedere a turistului pe litoral", astfel incat oamenii sa fie atrasi sa ramana mai mult timp, nu doar un weekend.

"Sa marim durata de sedere a turistului pe litoral. Daca vin doar in weekend bucurestenii sau romanii, in general, hotelierii s-ar putea sa aiba profit mai mic decat daca turistii vin o saptamana sau cinci zile. (...) Fiecare hotel isi face politica proprie in asa fel incat sa fie si profitabil, acesta este scopul fiecarui operator, iar daca nu asigura si niste servicii corespunzatoare va fi taxat de clienti", a explicat ministrul Turismului.

De asemenea, Cristian Petrescu a afirmat ca toate constructiile ilegale de pe litoral vor fi demolate, facand apel la proprietarii structurilor de cazare lasate in paragina sa le vanda daca nu mai doresc sa investeasca in acestea.

"Vremea tunurilor imobilare a trecut atunci cand luai un hotel pe trei lei si il vindeai pe 10 lei. Nu cred ca va mai exista foarte curand o crestere a pretului la imobiliare, iar cei care tin hotelurile in paragina ar fi bine sa le vanda celor care doresc sa se ocupe de acest lucru. Este timpul ca aceste constructii sa reintre in circuitul turistic", a afirmat Cristian Petrescu.

Ministrul s-a aflat, vineri, in judetul Constanta, el vizitand mai multe obiective printre care Portul turistic din Mangalia si Cazinoul din Constanta.

#turisti straini litoralul romanesc, #evenimente turisti straini Romania , #Statiuni