Schi in Franta: Alege Courchevel, regatul sporturilor de iarna

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 00:00
4000 citiri
Schi in Franta: Alege Courchevel, regatul sporturilor de iarna

O vacanta la schi in statiunea Courchevel iti va ridica standardele pentru tot ceea ce inseamna distractie, relaxare, lux, si nu in ultimul rand, sporturi de iarna.

Statiunea este recunoscuta la nivel international de mai mult de 60 de ani, devenind, in ultima perioada, statiunea cu cea mai mare concentratie de cazari montane de lux.

Vei gasi, printre altele, si doua palate si 14 hoteluri de cinci stele, dar si numeroase cabane individuale de lux. Pana sa ajungi sa te cazezi, insa, vei trece treptat prin satele care fac parte din aceasta statiune: Courchevel Le Praz, Courchevel Village, Courchevel Moriond si, cel mai sus, Courchevel.

Courchevel Le Praz te tenteaza sa te plimbi pe strazile sale inguste, printre vile si case traditionale. Urmatorul este Courchevel Village, cu o atmosfera prietenoasa si multe magazine. Satul are gondola care te duce direct in Courchevel. Mai apoi vei intalni satul Courchevel Moriond, cunoscut drept "satul insorit", cu panorama larga si atmosfera festiva. Cel mai inalt sat este Courchevel, regatul luxului, dar si al schiatului si al gastronomiei.

Nu-ti face griji: orice mijloc de transport ai alege, accesul la statiune este usor si sigur, datorita infrastructurii de calitate din Franta. Courchevel se afla la doar doua ore distanta de aeroporturile Lyon si Geneva.

Odata ajuns acolo, vei realiza ca regatul in care ai intrat este cu adevarat imens: 600 de kilometri de partii foarte bine ingrijite si potrivite pentru fiecare.

Nu doar schiatul te va atrage aici, ci o multime de alte experiente pe care merita sa le incerci. Printre ele se numara si saniusul, cumparaturile, snow scooting sau quad biking pe zapada, calatorii cu balonul cu aer cald, zboruri cu elicopterul, dar si activitati de dupa ski in baruri si puburi.

Courchevel ofera o gama variata de cazari in cadrul celor cinci sate pe care le cuprinde. La marginea padurii sau in mijlocul statiunii, dar intotdeauna langa o partie, exista variante de cazare potrivite pentru toate gusturile, fie ca sunt traditionale sau contemporane.

Voyagers Club iti recomanda Hotel Club MMV, Hotel Le K2 sau Hotel Sainr Roch, unele dintre cele mai luxoase unitati montane din lume, daca vrei sa mergi in vacanta in Courchevel.

Pentru un sejur intre 5 si 12 ianuarie, camera la Hotel Club de trei stele te va costa 14 de euro, insa daca alegi o perioada in varf de sezon (25 Decembrie - 5 Ianuarie), pretul va fi de 228 de euro.

Cazarea la Hotel Le K2, de cinci stele, costa 1.209 de euro pe zi, in perioada 12 ianuarie - 1 februarie. Daca vacanta ta este intre 9 decembrie si 11 ianuarie, vei plati 1.953 de euro pentru aceeasi camera.

Oficialii agentiei de turism iti prezinta si varianta de a inchria un apartament, K1, al carui pret este de 4.185 de euro pe zi, daca il rezervi intre 12 ianuarie si 1 februarie. Pentru perioada 19 decembrie - 11 ianuarie, apartamentul costa pana la 6.510 euro pe zi.

Mai ai si varianta cabinelor individuale de lux, care se inchiriaza pentru cel putin sapte nopti, si al caror preturi pot ajunge si pana la 65.000 de euro pe saptamana, in varf de sezon.

"Pentru orice rezervare la aceste unitati sau altele propuse pe site-ul nostru, clientul are economii de pana la cateva mii de euro pe vacanta fata de tarifele de receptie", au declarat acestia pentru Business24.

Printre reducerile de care mai beneficiezi plecand in vacanta cu Voyagers Club se numara si cele pentru ski-pass.

Astfel, pentru un ski-pass de sase zile pentru Valee de Courchevel vei plati intre 174-218 euro de persoana iar pentru un ski-pass Les Trois Valees (peste 600 km de partii, cel mai mare domeniu schiabil din lume) vei plati intre 208-260 euro de persoana, pentru sase zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta la schi, #schi Courchevel, #statiune schi lux, #schi Franta , #Statiuni