8 sfaturi utile pentru vacantele in strainatate

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 14:58
1715 citiri
8 sfaturi utile pentru vacantele in strainatate
Foto: CC0 Public Domain

(P) Planificarea unei vacante in strainatate poate parea o sarcina colosala, dar exista cateva elemente cheie de care trebuie sa tii cont.

Printr-o pregatire atenta a calatoriei poti elimina multe batai de cap si evita evenimente penibile sau costisitoare.

Inainte sa pleci in urmatoarea ta vacanta, asigura-te ca ai bifat elementele de pe aceasta lista.

Banii vorbesc orice limba

Ai grija sa ai suficienti bani la tine

Ia la tine mai multi bani decat consideri ca ai nevoie. Daca e cazul, apeleaza chiar si la un credit rapid. Schimba banii in moneda locala si ai grija ca bancnotele sa nu fie vechi, rupte sau sa aiba scris pe ele.

Evita sa schimbi bani la ghiseele din aeroporturi deoarece aplica taxe suplimentare sau au un curs valutar mai dezavantajos.

Monitorizeaza platile pe care le faci cu cardul

Daca platesti cu cardul cand esti in strainatate, verifica-ti contul online pentru a verifica daca s-au facut tranzactii frauduloase.

Pastreaza toate chitantele pe care le primesti pana te intorci inapoi acasa, mai ales cele provenite din achizitii scumpe.

Ai grija in ce taxi te urci

Evita sa folosesti taxiurile din fata aeroportului. De obicei au tarife mai mari decat cele obisnuite. Mai bine comanzi un taxi folosind telefonul mobil sau un telefon public din aeroport.

Angajatii de la biroul de informatii clienti iti pot sugera companii de taxi de incredere. Ai si optiunea de a inchiria o firma de transport aeroport.

Sa nu ramai fara baterie!

Nu uita sa impachetezi incarcatoare pentru toate dispozitivele electronice de care ai nevoie, eventual si o baterie externa pentru telefonul mobil. Ai grija sa ai la tine si suficiente baterii pentru gadgeturile care nu pot fi reincarcate.

Google e aliatul tau

Verifica prognoza meteo

Nu numai ca te va ajuta sa impachetezi hainele potrivite pentru destinatie, dar vei iti vei putea planui mai bine itinerariul. De exemplu, daca se preconizeaza ca vor fi cateva zile ploioase la rand, ai putea programa in acea perioada vizitele la muzee si alte activitati care pot fi facute in interior.

Planifica-ti prima si ultima zi de sejur

In general, prima zi de vacanta va fi ocupata cu trebuiri logistice - cazarea la hotel, desfacerea bagajelor, pregatirea itinerariului, etc. Daca iti ramane suficient de mult timp la dispozitie, fa o plimbare prin jurul hotelului pentru a te obisnui cu imprejurimile.

Ultima zi e la fel de ocupata, asa ca nu inghesui atunci obiectivele turistice pe care nu ai apucat sa le vezi. Ai grija sa nu uiti nimic la hotel si pregateste-te pentru lungul drum spre casa.

Intereseaza-te cu privire la evenimentele care vor avea loc in zona

S-ar putea ca in vacanta sa ai ocazia sa vezi si un spectacol la care vroiai de mult sa ajungi sau sau sa particip la un eveniment care te intereseaza. Important este sa stii din timp, pentru a rezera un loc.

Calatoreste eficient

Intereseaza-te cu privire la mijloacele de transport in comun pe care le vei putea folosi la destinatie. Verifica ce rute trec prin apropierea atractiilor turistice pe care vrei sa le vezi si compara costurile de calatorie. Astfel vei putea alege cel mai confortabil si ieftin mijloc de transport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta strainatate, #sfaturi vacanta , #Stiri Vacanta