Ai ramas in Bucuresti? N-o sa te plictisesti

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
1603 citiri
Ai ramas in Bucuresti? N-o sa te plictisesti

Daca nu ti-ai facut planuri din timp si ai decis sa petreci 1 Mai in Bucuresti, ai la dispozitie o multime de optiuni. Chiar daca nu esti pe malul marii, la gratar sau la munte, poti incerca o sesiune de Karting pe soseaua Pipera Tunari, poti face o plimbare prin Gradina Botanica si poti participa la cel mai important eveniment de dans contemporan al anului.

Nu in ultimul rand, esti martor la primul sistem de bike-sharing gratuit din Romania!

Sesiune de karting

Putina adrenalina nu strica. SkyKarting este locul ideal unde cei pasionati de viteza, fie ca sunt profesionisti sau amatori, pot sa se relaxe sau sa participe cu gasca la competitii de karting.

Structura gazduieste o incredibila pista indoor de karting suprapusa, realizata la standarde inalte de calitate, profesionalism si siguranta, conform potrivit metropotam.

Kartodrom-ul se afla pe soseaua Pipera Tunari, nr.2/II si circuitul indoor are un incredibil pod si un traseu profesionist cu o lungime totala de 420 m si 6 metri latime.

Plimbare prin Gradina Botanica

Pentru o plimbare in aer liber, relaxanta si departe de agitatie, poti merge in Gradina Botanica. In acest an, fluturii exotici din America de Sud si Asia recuceresc spatiul serei tropicale a Gradinii Botanice din Bucuresti, potrivit metropotam.

Fluturii au fost adusi in cadrul expozitiei "Paradisul Fluturilor", aflata acum deja la editia a doua, pe care o puteti vizita pana pe 18 mai. Mai mult chiar, puteti sa interactionati cu fluturii, sa va bucurati de zborul lor dantelat in jurul vostru si sa asistati la spectacolul inedit al "nasterii" unui fluture din nimfa.

Fotografierea fluturilor nu este doar permisa ci si incurajata.

Romanian Dance Showcase

Un adevarat maraton de dans contemporan va cuprinde orasul pana pe 4 mai.

Romanian Dance Showcase 2014 este cel mai important eveniment de dans contemporan al anului la care sunteti asteptati.

Conceput ca un eveniment international de promovare a dansului contemporan romanesc in Europa Centrala si de Est, Romanian Dance Showcase 2014 aduna cei mai importanti artisti romani, consacrati sau la inceput de cariera, si isi propune sa creeze premisele unor colaborari si schimburi artistice intre Romania si tari din Europa. Potrivit metropotam, biletele se vand pentru fiecare spectacol in parte iar preturile variaza intre 25 lei si 10 lei.

Pe langa spectacolele propuse, evenimentul mai cuprinde o masa rotunda, networking brunch, instalatii si proiectii video, discutii cu artistii si invitatii straini.

Minivacanta de 1 mai, pe bicicleta

Pentru iubitori sportului pe doua roti, destinatia perfecta nu este departe.

Pentru al saselea an consecutiv, bucurestenii care au decis sa ramana in Capitala de 1 Mai pot alege sa se relaxeze cateva ore in mijlocul naturii si sa pedaleze gratuit o bicicleta in Parcurile Kiseleff si Herastrau, in cadrul Programului "La Pedale!", primul sistem de bike-sharing gratuit din Romania, potrivit rnews.

Incepand din acest an, iubitorii acestui sport au la dispozitie, gratuit, 700 de biciclete, cu 200 mai mult fata de anul trecut.

Bicicletele sunt disponibile in trei modele, pentru copii, adolescenti si adulti. Acestea pot fi inchiriate doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta si pot fi folosite pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcurilor.

Vizita la Palatul Mogosoaia

Aflat la 15 kilometri de centrul Bucurestiului, Palatul Mogosoaia este o destinatie preferata din ce in ce mai mult de bucuresteni pentru petrecerea timpului liber.

Palatul Mogosoaia este un loc placut, relaxant unde puteti sa va plimbati, sa stati pe iarba sau sa cititi o carte buna. Palatul are o curte interioara imensa, dar si un lac.

Principala cladire este corpul principal al palatului, care se poate vizita si care adaposteste o expozitie permanenta dedicata familiei Brancoveanu. In curtea palatului se pot vizita si bucatariile domnesti (Cuhnia), capela familiei Bibescu (construita in anul 1880 si care adaposteste mormintele familiei), Biserica Sfantul-Gheorghe si serele Mogosoaia, potrivit travellife.

#vacanta 1 mai, #activitati Bucuresti 1 mai, #sesiune karting, #expozitie fluturi , #Stiri Vacanta