Cele mai cautate vacante de vara ale romanilor: Atena, Barcelona sau Milano in iulie

Joi, 25 August 2016, ora 15:43
1320 citiri
Cele mai cautate vacante de vara ale romanilor: Atena, Barcelona sau Milano in iulie
Foto: en.wikipedia.org

Vara este anotimpul preferat pentru vacante, fie ca este vorba de niste sederi mai lungi pe plaje insorite sau city break-uri in care sa se descopere noi orase.

Anul acesta, utilizatorii romani ai tripsta au calatorit cel mai mult in luna iulie si au ales in principal destinatii europene pentru vacanta de vara, insa cea mai scumpa rezervare din aceste 3 luni calde a fost pentru o vacanta exotica pe continentul sud-american, se arata intr-un comunicat de presa al agentiei online de turism.

Calatoriile interne, in special in interes de afaceri, au continuat sa fie foarte importante si pe timp de vara, fiecare dintre lunile acestea avand Bucurestiul drept cea mai rezervata destinatie in total, in timp ce uniii calatori au ales si Timisoara drept una dintre principalele destinatii ale lunii august 2016.

In ce priveste destinatiile internationale, preferatele s-au schimabt de la o luna la alta, iar topul trei a fost format din Roma, Amsterdam si Atena drept principale destinatii in iunie; Atena, Barcelona si Milano in iulie si Amsterdam, Atena si Barcelona in august.

Romanii au cheltuit in medie 222,99 Euro pe rezervarile facute in vara aceasta, iar cea mai scumpa rezervare a fost pentru o calatorie de 10 zile in Mexico City pentru 4 adulti si 1 copil - si pentru care au fost platiti 4.479,79 Euro.

Romanii si-au planificat din timp calatoriile, timpul mediu intre rezervare si momentul plecarii in vacantele de vara fiind de 40 zile, au stat plecati in medie 13 zile iar varsta medie a celor care au facut rezervarile a fost de 37 de ani.

Majoritatea rezervarilor pentru calatoriile de vara ale romanilor au fost facute de barbati (58% comparativ cu 42% de catre femei) iar in acelasi timp 77% dintre ele au fost facute folosind dispozitive de tip desktop, doar 15% folosind dispozitive mobile si 8% aplicatia iOS.

In ce priveste preferintele lor, atat barbatii cat si femeile au ales ca principale 3 destinatii aceleasi orase europene, diferenta aparand in ce priveste ordinea preferintei: femeile au ales Atena, Amsterdam si Roma ca top trei, in timp ce barbatii au inversat locurile ultimelor doua si au plasat Roma inaintea Amsterdam-ului in alegerile lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta europa, #vacanta iulie, #vacanta avion , #Stiri Vacanta