City break de Rusalii: Roma si Dubai, printre destinatiile preferate de romani

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 13:59
1825 citiri
City break de Rusalii: Roma si Dubai, printre destinatiile preferate de romani

Minivacanta de Rusalii este un motiv intemeiat de a pleca intr-un city break, iar acest lucru se vede in volumul rezervarilor de pachete care au crescut cu pana la 20%, cele mai cautate destinatii fiind Roma, Dubai, Paris, Londra, Venetia, a declarat Stefano Iervolino, director general al companiei Fly Go.

"De asemenea, rezervarile de bilete de avion pentru minivacante cresc cu un procent de 20%-30%. Se rezerva din scurt, iar pretul face diferenta. Pe langa clasicele destinatii din Italia si Spania, se verifica mai multe destinatii, iar optiunea aleasa va fi datorita pretului, in mare parte", spune Stefano Iervolino.

Valoarea medie a pachetului de city break ales este de 320-350 de euro de persoana (3 nopti, mic dejun inclus), iar a simplului bilet de avion ales fara cazare este de aproximativ 150-200 de euro.

"Cele mai multe solicitari pentru minivacanta de Rusalii le-am avut pentru litoralul romanesc, dar si pentru cel bulgaresc. Exista, de asemenea, o categorie de turisti care opteaza sa-si petreaca minivacanta la Istanbul, Praga sau Viena. Valoarea medie a unui astfel de pachet turistic, pentru aceasta perioada, este de 100-150 euro/persoana", a spus Alin Burcea, presedintele agentiei de turism Paralela 45.

Pentru majoritatea pachetelor turistice pregatite pentru aceasta perioada Paralela 45 ofera reduceri de pana la 7%.

Litoralul romanesc si cel bulgaresc, in topul preferintelor turistilor romani

Litoralul romanesc si cel bulgaresc se regasesc pe primul loc si in pachetele cumparate de romanii care aleg agentiile low-cost.

"Pretul mediu al unei astfel de vacante este de 100 de euro. Pachetele pentru litoralul romanesc pornesc de la 139 lei/persoana/3 nopti, la un hotel de 2 stele din Mamaia, iar pe litoralul bulgaresc, de la 87 de euro/persoana/3 nopti, la un hotel de 4 stele din Sunny Beach, in regim all inclusive", spune Teodor Calimanescu, directorul general al agentiei Europa Travel

Multi dintre bucurestenii care raman acasa vor opta pentru a-si petrece o parte din timpul liber la un centru de spa.

"Trebuie sa admitem ca o minivacanta ii scoate pe majoritatea bucurestenilor afara din oras, mai ales daca vremea este frumoasa. Cu toate acestea, pentru Rusalii avem in acest moment un grad de ocupare de 60% in ceea ce priveste terapiile. Timpul petrecut intr-un centru este mai mare. Se aleg mai multe servicii care se combina in functie de necesitatea fiecaruia. Putem vorbi, cert, de o crestere a bugetului alocat serviciilor spa in aceasta perioada si de faptul ca in aceasta perioada clientii opteaza pentru terapii mai complexe, implicit cu un cost mai mare", a afirmat Roxana Visan, director de marketing la Orhideea Spa.

In perioada Rusaliilor, clientii Orhideea Spa se vor bucura de noutati in oferta de pachete. Spa Holiday Tour este un proiect prin care clientii vor calatori, prin pachetele de terapii propuse, prin diferite continente si tari tropicale, care sa ii duca cu gandul la vacanta si sa ii scoata din cotidian. In luna iunie, inclusiv de Rusalii, clientii Orhideea Spa vor calatori in Brazilia, rasfatandu-se cu arome de cocos, ciocolata si mango.

#destinatii vacanta Rusalii, #turisti romani, #minivacanta Rusalii, #city break Europa , #Stiri Vacanta