Cum va arata Bucurestiul in 2035

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 18:58
2919 citiri
Cum va arata Bucurestiul in 2035

Traficul rutier va fi redus semnificativ fata de perioada actuala, monumentele istorice vor fi reconectate la oras, iar strazile vor renaste din punct de vedere comercial - acestea sunt cateva prioritati din Conceptul Strategic Bucuresti 2035, elaborat de arhitecti la initiativa Primariei Capitalei.

Esentiala pentru reducerea traficului rutier este, astfel, reconditionarea inelului median de circulatie. Costurile lucrarilor aferente sunt estimate la 1,3 miliarde de euro, din care 500 de milioane ar urma sa fie cheltuite pentru construirea unui tunel rutier cu cate trei benzi pe fiecare sens.

In acelasi context, o alta prioritate este reamenajarea strazilor din centrul orasului, pe care sa aiba prioritate pietonii si biclistii, dupa modelul occidental.

Arhitectii vor, de asemenea, ca monumentele istorice "ascunse" in prezent printre blocurile din Centrul Civic sa fie redate practic orasului, pe masura importantei si valorii lor. Prezent, miercuri, la o dezbatere pe tema Conceptul Strategic Bucuresti 2035, premierul Mihai Razvan Ungureanu a subliniat, la randul sau, ca "orasul vechi trebuie sa fie referinta orasului viitor".

Primarul general Sorin Oprescu a mentionat, printre proiectele necesare dezvoltarii orasului, si construirea unui aeroport international in zona de sud.

Potrivit edilului, o parte din banii necesari pentru dezvoltarea urbanistica ar putea proveni din roviniete, dar si de la guvern.

Conceptul Strategic Bucuresti 2035, care vizeaza in principal dezvoltarea urbanistica a Capitalei, a fost elaborat de specialistii Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti.

#Bucuresti 2035, #plan Bucuresti termen lung , #Stiri Vacanta