De ce nu isi petrec romanii concediul in Romania

Marti, 03 Iulie 2012, ora 19:17
1880 citiri
De ce nu isi petrec romanii concediul in Romania

Stirile ca romanii au inceput, practic, sa migreze catre tara vecina pentru petrecerea concediilor, nu mai sunt o noutate. De ce aleg, totusi, romanii sa-si petreaca vacantele in strainatate?

Potrivit unui sondaj realizat de Business24, principalul motiv pentru care romanii nu isi petrec concediul in Romania este faptul ca ofertele din strainatate sunt mai avantajoase financiar. Aproape 44% dintre raspunsurile sondajului Business24 au fost trecute in dreptul acestui motiv.

Pentru turistii care prefera vacanta la mare (18,29%), motivul pentru care Romania nu este preferata este faptul ca in tara noastra plajele sunt neingrijite. Cu toate acestea, litoralul romanesc este ocupat in proportie de 95% din turisti romani, turistii straini reprezentand doar 5% din total.

Pentru 17,07% dintre romani, conditiile de cazare din strainatate sunt mai bine decat cele oferite de hotelurile si pensiunile din Romania.

Aproximativ 10% dintre romani ar prefera, daca ar fi sa-si petreaca vacanta in Romania, ca hotelierii romani sa le ofere optiuni de activitati pentru petrecerea timpului liber.

Tot aproape 10% dintre cei care au raspuns sondajului realizat de Business24, nu raman in Romania pentru ca aici nu exista oferte suficiente de tip all inclusive.

In Romania, tarifele pentru pachete de cinci nopti all inclusive sunt de 695 de lei/persoana la hotelurile de trei stele, de 795 lei/persoana la patru stele ajungand la 895 de lei/persoana la hotelurile de cinci stele.

#vacante strainatate romani, #oferte vacante romani strainatate, #oferte vacanta Romania , #Stiri Vacanta