Descopera Rusia in mini-vacanta de Paste

Sambata, 21 Martie 2015, ora 00:00
5454 citiri
Descopera Rusia in mini-vacanta de Paste
Foto: Paralela45

Moscova si Sankt Petersburg, cele mai frumoase orase ale Rusiei, merita din plin atentia ta, iar agentiile de turism vin cu oferte de nerefuzat de Paste si nu numai.

Devenita capitala Rusiei dupa Revolutia Bolsevica din octombrie 1917, Moscova e atractia principala a turistilor, atat datorita statutului sau, cat si a Pietei Rosii, devenita o carte de vizita a arhitecturii rusesti.

Piata Rosie, martor al zbuciumului, dar si al momentelor de glorie traversate de Moscova in istoria sa de veacuri, gazduieste insemnele fiecarei perioade istorice parcurse: complexul fortificat al Kremlinului (fosta resedinta a tarilor si sediul actual al presedintiei), Catedrala Sfantul Vasile, Muzeul de Istorie si Mausoleul lui Lenin.

De asemenea, ea este punctul de plecare al marilor strazi ale orasului si al celor mai importante drumuri din Rusia.

Piata Rosie este denumita astfel datorita culorii care domina zidurile celor mai multe dintre cladiri, insa mai putin stiut este ca adjectivul "krasnaia" ce denumeste culoarea predominanta are si intelesul de frumoasa.

Orice oprire in Moscova trebuie sa includa si o plimbare cu metroul, original prin modul in care au fost amenajate si decorate statiile sale, asemanatoare mai degraba salilor unui palat.

Sankt Petersburg a fost capitala tarii pana la instaurarea regimului socialist. Epicentrul Imperiului tarist a fixat in cele mai vizitate obiective momentele cruciale ale regimului apus.

Unul dintre cele mai importante obiective este fortareata Petru si Pavel, a carei construire coincide cu fondarea orasului.

Fortareata a fost cladita in 1703 din ordinul tarului Petru cel Mare, dupa cucerirea teritoriilor de pe malurile raului Neva.

Urmatorul pe lista locurior cu semnificatie din Sankt Petersburg este Palatul Peterhof, resedinta de vara a membrilor dinastiei Romanov.

In Palatul de Iarna al tarilor, situat pe malul Nevei, este gazduit actualul Muzeu Ermitaj, unde puteti admira picturi semnate de Rembrandt, Rubens, Matisse si Picasso.

Marile catedrale ale Sankt Petersburgului intregesc imaginea unui oras incarcat de istorie si spiritualitate: Catedrala Sfantul Isaac, Catedrala Mantuitorului Insangerat si Catedrala Fecioarei din Kazan.

Cea dintai impresioneaza prin cupola acoperita cu 100 kg de aur pur si prin dimensiunea sa vasta, a treia cea mai mare din lume.

Cultura si spiritualitatea tarii nu isi pot da intreaga masura daca nu va bucurati de un recital de muzica folclorica ruseasca si de o cina cu preparate traditionale.

Savurati un kefir sau un bors cu carne de vita asa cum este preparat la el acasa si nu treceti peste un paharel de vodka autentica.

Paralela 45 ofera un circuit de Paste in Sankt Petersburg si Moscova, Rusia, la pretul de 675 euro. Circuitul include transport cu avionul, 7 nopti de cazare (3 in Moscova si 4 in Sankt Petersburg), cina de Paste la restaurant in Moscova si tururi panoramice cu ghid local in Moscova si Sankt Petersburg.

De asemea, Paralela 45 ofera circuite in Sankt Petersburg si Moscova, Rusia, la pretul de 725 de euro (cu plecare pe 22 mai) sau 770 de euro (cu plecari pe 12 iunie si 26 iunie.)

Serviciile includ transport cu avionul, 7 nopti de cazare (3 in Moscova si 4 in Sankt Petersburg), insotitor roman de grup si tururi panoramice cu ghid local in Moscova si Sankt Petersburg.

#vacanta Rusia, #vacanta Moscova, #vacanta Sankt Petersburg, #vacanta paste , #Stiri Vacanta