Filipescu (ANT): Ne dorim mai multa promovare pentru turismul de aventura

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 16:10
2216 citiri
Filipescu (ANT): Ne dorim mai multa promovare pentru turismul de aventura

Turismul de aventura este o zona cu potential si autoritatile din domeniu doresc ca acest tip de turism sa fie din ce in ce mai promovat prin organizarea de evenimente, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Razvan Filipescu.

Acesta a participat la conferinta "Turismul de aventura - viitorul turismului mondial: Oportunitati pentru dezvoltarea industriei de turism de aventura si a comunitatilor locale in Romania", conform unui comunicat al ANT.

In cadrul conferintei au avut loc prezentari, dezbateri si workshop-uri, in vederea identificarii de oportunitati pentru dezvoltarea turismului de aventura, precum si a modului in care acesta poate contribui la dezvoltarea comunitatilor locale.

"Suntem in acest moment in etapa in care toate eforturile si studiile facute in ultimii ani au subliniat necesitatea atragerii turistilor catre toate zonele cu potential turistic, iar turismul de aventura este unul dintre acestea. In optiunile de calatorie trebuie sa alegem sa ne vizitam si propria tara. Avem un patrimoniu turistic demn de invidiat, care prin atractivitatea sa are menirea sa incite si sa asigure integrarea unor zone, obiective, regiuni in circuitele turistice interne si internationale", a declarat Razvan Filipescu.

De asemenea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism a evidentiat rolul turismului de aventura in cresterea numarului de turisti straini in Romania.

"In produsul turistic al Romaniei se regasesc natura salbatica, plimbarile, excursiile pe rauri, organizate in prezent de operatori de turism de aventura care au inclus Romania ca destinatie turistica. Avem numeroase avantaje generate de faptul ca resursele noastre, geografia tarii, climatul si atractiile naturale sunt produsele necesare dezvoltarii turismului de aventura. Datorita capitalului natural urias al Romaniei, ne dorim ca acest tip de turism sa fie din ce in ce mai promovat prin organizarea de evenimente", a mai spus Razvan Filipescu.

#turism aventura Romania, #promovare turism aventura, #Razvan Filipescu ANT, #patrimoniu turistic Romania , #Stiri Vacanta