Grecia este devastata de incendii: Situatia este critica in Zakynthos. Arde si Kefalonia

Marti, 15 August 2017, ora 11:08
1675 citiri

Pompierii greci nu pot in continuare sa controleze incendiile declansate in regiunea Attica si in insula Zakynthos, cu aproape 300 de efective luptand sa stinga flacarile, in timp ce luni dupa-amiaza au izbucnit alte focare in Peloponez, relateaza EFE si AFP.

Potrivit Serviciului National al Pompierilor, in ultimele 12 ore pompierii au fost nevoiti sa combata 29 de incendii de padure in diferite puncte ale tarii.

Incendiilor din Attica, declansate duminica dupa-amiaza si celor din insula Zakynthos, li s-au adaugat alte focare izbucnite in regiunea Amaliadas si Pirgos, din Peloponezeul occidental, si in insula Kefalonia din marea Ionica.

La incendiile din Peloponez au fost mobilizati 50 de pompieri, 25 de vehicule si patru mijloace aeriene.

Intre timp, incendiul declansat duminica dupa amiaza in regiunea Kalamos, la circa 40 de km nord-est de Atena a fost controlat, cu reizbucnirea izolata de mici focare. Duminica flacarile au mistuit sute de hectare de pini si au distrus sau au avariat circa 20 de case din aceasta localitate.

Stingerea incendiilor din Attica, care afecteaza localitatile Varnavas si Kapandriti, este insa mai complicata din cauza vantului care intensifica flacarile si din cauza zonei greu accesibile.

Mai multe campinguri si manastiri au fost evacuate ca masura preventiva, a informat Protectia Civila.

Situatia este critica si in Zakynthos, unde flacarile ravasesc de patru zile aceasta insula turistica si unde a fost declarata starea de urgenta.

Autoritatile locale pornesc de la premisa ca incendiile au fost provocate, avand in vedere ca focarele izbucnesc aproape simultan in diferite puncte ale insulei. ...citeste mai departe despre "Grecia este devastata de incendii: Situatia este critica in Zakynthos. Arde si Kefalonia" pe Ziare.com

#incendii Kalamos, #incendii Grecia, #incendii Zakynthos , #Stiri Vacanta