In weekend incepe sezonul de yachting. Vino sa vezi ambarcatiunile de la SetSail Black Sea Regatta

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 12:37
1244 citiri
In weekend incepe sezonul de yachting. Vino sa vezi ambarcatiunile de la SetSail Black Sea Regatta
Foto: Regatta Setsail

Sezonul de yachting va incepe sambata, la Marea Neagra, cu o regata setsail. Pasionatii acestui sport, fanii si curiosii pot urmari aproape 40 de ambarcatiuni.

SetSail Black Sea Regatta este cea care dechide competitiile de yachting in acest an, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

"Aflata la a 2-a editie, regata va stabili noi standarde, atat in ceea ce priveste nivelul competitiei, impartirea ambarcatiunilor pe clase, cat si al evenimentelor organizate pe tarm. Peste 35 de ambarcatiuni, din Romania si Bulgaria, se anunta la startul celor doua zile de curse", transmit organizatorii.

Acest tip de competitie s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani.

"Daca cu 4-5 ani in uma, la startul unei competitii de yachting abia daca se adunau 15-20 de ambarcatiuni, am ajuns astazi sa depasim usor 30-35 de ambarcatiuni, multe dintre acestea foarte performante.

Depasim astfel prin aceasta prezenta consistenta la regatele din Romania tari importante din lumea yachtingului, precum Italia, Croatia sau chiar Grecia. Suntem bucurosi ca Scoala de navigatie SetSail contribuie an de an la dezvoltarea acestui sport in Romania", spune Ovidiu Drugan, directorul Scolii SetSail.

Regata Intesa SanPaolo Bank Setsail va avea doua zile de competitie sustinuta, cu o cursa inshore si una offshore, sambata, si patru curse offshore, duminica, mai anunta organizatorii.

...citeste mai departe despre "In weekend incepe sezonul de yachting. Vino sa vezi ambarcatiunile de la SetSail Black Sea Regatta" pe Ziare.com

#Regatta Setsail competitie yahting, #Regatta Setsail Marea Neagra, #competitie yahting Marea Neagra , #Stiri Vacanta