Mii de turisti la Turnirul Cetatilor din Brasov

Duminica, 25 August 2013, ora 13:28
2345 citiri
Mii de turisti la Turnirul Cetatilor din Brasov

Cateva mii de turisti s-au adunat, sambata si duminica, in Piata Sfatului din Brasov, unde a avut loc cea de-a patra editie a Turnirului Cetatilor, cel mai spectaculos moment fiind intrecerea calare a cavalerilor medievali.

Timp de doua zile, sambata si duminica, cavalerii si domnitele si-au instalat taberele in Piata Sfatului, turistii fiind invitati sa participle la luptele dintre cavaleri, dar si sa guste din preparatele gatite la ceaun.

Pentru copii a fost amenajata o "gradinita medievala", unde cei mici unde s-au lasat pictati pe fata, au imbracat costume medievale si s-au intrecut in manuirea spadelor de lemn, au pictat sau si-au confectionat singuri, sub indrumarea mesterilor populari, papusele din stofe sau jucarii din lemn.

Cel mai spectaculos moment a fost turnirul calaretilor, in Piata Sfatului fiind amenajata pentru prima data o pista cu nisip unde au fost adusi pentru spectacol patru cai de rasa. Cavalerii cetatilor s-au intrecut in prinderea inelelor de la domnite, taierea pepenilor sau luptele cu sulite, cel mai destoinic cavaler, Cavalerul Abastru de Brasov, fiind desemnat castigator.

"Cei patru cai, varste intre 7 si 9 ani, sunt din rase diferite - un andaluzian din Spania, Centenario, pe care l-a incalecat Cavalerul Albastru, un cal frizian provenit din Olanda, este o rasa spectaculoasa pe care vad ca toata lumea l-a apreciat, pe nume Petre, un murg lipitan de la Herghelia Sambata de Jos, Nero, si mai este un cal de sport romanesc, cu numele de Ronin. Fiecare cal este antrenat pentru spectacol, si nu pentru performante deosebite. Este foarte greu sa ai un cal care iti executa toate miscarile pe care le ceri intr-un spatiu atat de stramt si cu foarte multa lume in jur fara sa se sperie sau sa se opuna. Unii dintre ei au fost si la concursuri, Ronin la sarituri, iar Nero a concurat la o competitie de atelaje", a spus Tiberiu Hermenean, reprezentantul asociatiei Transylvania Horses.

Timp de doua zile, in Piata Sfatului au fost prezenti circa 50 de cavaleri ai ordinelor Terra Medies si Dragonii de Transilvania, precum si domnite care au reinviat atmosfera vremurilor medievale, prin dansuri, muzica si intreceri in manuirea armelor.

Turistii au putut incerca chiar ei sa se echipeze cu zale si armuri si sa se lupte cu spadele, iar cei pasionati de istoria medievala au putut cumpara coifuri, scuturi sau armuri lucrate de mesterii veniti la festival.

Programul Festivalului

Sambata, festivalul a inceput de la ora 14.45 cu parada personajelor medievale, acompaniata de Cimpoierii de Transilvania, iar duminica parada a inceput la ora 11.45.

In ambele zile ale festivalului, dupa lasarea serii, Trupa 6 si Hypnosiss au prezentat un show incendiar "Fire and Rock", cu dansuri si acrobatii cu foc pe ritmuri rock-medieval, iar menestrelii Lupus Dacus si NoMads au prezentat muzica medievala.

De la festival nu au lipsit standurile rezervate mestesugarilor, dar si cele cu mancare, mici si bere, clatite si dulciuri. In Piata Sfatului sunt prezenti mesteri fierari, sticlari, ceramisti, pictori pe lemn si sticla, standuri cu papusi traditionale, bijuterii arse la cuptor si multe altele. Nu au lipsit insa nici standuruile cu produse mai putin traditionale, unde se comercializaui obiecte colorate din plastic, masti de vampiri sau sepci cu "I love NY".

Duminica seara, in jurul orei 23.00, Turnirul Cetatilor se va incheia cu un foc de artificii lansat din Turnul Alb, sincronizat cu muzica medievala. Evenimentul este sustinut si de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov - APDT.

#Turnirul Cetatilor Brasov 2013, #cavaleri medievali Brasov, #festival medieval Brasov , #Stiri Vacanta