O capitala europeana a muzicii - Documentar

Luni, 02 Ianuarie 2017, ora 09:12
2166 citiri
O capitala europeana a muzicii - Documentar
Foto: captura YouTube

Nedezmintind o traditie instaurata acum aproape opt decenii, Viena ne-a oferit si de randul acesta faimosul Concert de Anul Nou, dedicat - cum altfel? - muzicii clasice vieneze.

De-a alungul anilor, organizatorii vienezi au impus notorietate acestor concerte, incredintand de fiecare data bagheta unor somitati ale vremurilor, personalitati de prestigiu cu nume care se impuneau de la sine.

N-a fost deloc usor, daca tinem seama de faptul ca primul concert a fost organizat in 1939, cand Austria disparuse ca stat (odiosul "Anschluss"), iar in continuare Europa se pregatea sa asculte ritmul tunului, nu al vasului.

Din 1939 si pana mult dupa razboi, cand tarile inca isi mai lingeau ranile macelului, nu se punea problema aducerii unor sefi de ochestra de departe, cu atat mai mult, cu cat Viena dispunea de propriile somitati austriece. Asa se face ca, in primii sai ani, Concertul de Anul Nou s-a desfasurat sub bagheta unui muzician local, dar care impunea respect in intreaga lume ...citeste mai departe despre "O capitala europeana a muzicii - Documentar" pe Ziare.com

#Johann Strauss compozitor, #Dunarea Albastra vals, #Gustavo Dudamel dirijor , #Stiri Vacanta