Planuri de vacanta: Unde mergi in 2014?

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
2260 citiri
Planuri de vacanta: Unde mergi in 2014?

Alege o destinatie speciala pentru vacanta de anul acesta: viziteaza Elvetia, Croatia, Portugalia sau SUA, pentru ca vara lui 2014 sa ramana o emblema pentru activitatea ta turistica.

Pentru o experienta culturala bogata iti recomandam Zurich, insa pentru o vacanta pentru relaxarea ochilor iti recomandam Parcul National Plitvice din Croatia.

Daca nu te poti indeparta prea tare de ideea de mare si soare, incearca un sejur la Lisabona, nu vei regreta!

Iata lista noastra de propuneri penru tine, in acest weekend:

Zurich, Elvetia

Orasul Zurich este unul dintre cele mai curate si bogate din intreaga lume si cel mai mare oras din Elvetia, potrivit gotravel.

Printre obiectivele turistice din Zurich se numara si Galeria de Arta (Kunsthaus), Biserica Fraumunster sau fabrica de ciocolata Lindt & Sprungli. Insa daca doriti sa va bucurati de o privelistea pur si simplu magnifica, atunci trebuie sa mergeti la cel mai nordic varf din muntii Albis, Uetilberg, situat la 871 m inaltime, spre sud-vestul orasului Zurich.

In 2014, Zurich se afla in topul destinatiilor de vacanta si datorita faptului ca va gazdui unu din cele mai importante evenimente sportive, Campionatul European de Atletism, care va avea loc intre 12 si 17 august.

De asemenea, orasul Zurich isi celebreaza diversitatea culturala in fiecare an prin Festivalul Zurcher Festspiele, unde vizitatorii sunt intampinati de diferite programe de arta precum baletul, teatru, dans modern, literatura sau opera.

Parcul National Plitvice, Croatia

Parcul National Plitvice este un loc de o frumusete aparte, fiiind unul dintre obiectivele turistice de neratat in Croatia. Parcul a fost fondat in 1949 si a fost adaugat pe lista monumentelor de patrimoniu mondial UNESCO, potrivit turistcenter.

Parcul din Croatia este locul in care vei descoperi unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale si reprezinta cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei, vizitata anual de aproape 1 milion turisti.

Lisabona, Portugalia

Daca vrei totusi sa ajungi la mare, dar si sa profiti de cele cateva zile libere intr-un oras strain, atunci Lisabona este alegerea ideala. Asezata la varsarea fluviului Tejo in Atlantic, Lisabona reaminteste mereu turistilor legatura sa cu apele.

In Lisabona exista obiective turistice importante si o serie de muzee interesante ce va pot face vacanta la Lisabona foarte placuta. Turnul Belem si Manastirea Jeronimo sunt obiectivele turistice trecute pe lista Patrimoniului Universal UNESCO.

De asemenea, pe lista obiective turistice in Lisabona se gaseste si muzeul Calouste Gulbenkian, unul dintre cele mai importante muzee din intreaga lume si una dintre comorile nepretuite ale Europei, Monumentul Descoperirilor, Castelul de Sao Jorge si podul Vasco da Gama, conform tvl.

Chicago, Illinois, SUA

Chicago, al treilea oras ca marime din Statele Unite ale Americii, este o alta optiune unde poti sa iti petreci vacanta in 2014. Orasul are mai multe motive pentru care merita sa il vizitezi in 2014: clubul de comedie The Second City implineste 55 de ani, in vara poti mergi la Blues Fest, la Wavefront Music Festival sau la Riot Fest.

Printre principalele atractii din Chicago, conform gotravel, se regaseste si Centrul Cultural Chicago, gradina zoologica Lincoln (Lincoln Park Zoo), Institutul de Arta din Chicago (Art Institute of Chicago) sau lacul Michigan, unul din cele 5 mari lacuri americane din nordul Statelor Unite.

El Gouna, Egipt

El Gouna este destinatia egipteana pe care trebuie sa o alegi pentru o vacanta altfel, potrivit recomandarilor turistcenter. Statiunea este formata din mai multe insulite si lagune, ideale pentru un concediu relaxant, departe de ochii lumii si pentru cei care doresc sa evadeze.

La El Gouna, pe tarmul Marii Rosii, desertul a produs insa un paradox turistic: o oaza de verdeata intr-un complex lagunar. Statiunea El Gouna este perfecta pentru cei care doresc sa practice sporturi acvatice printre numeroasele insulite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#destinatii vacanta 2014, #oras Zurich, #obiective turistice, #idei vacanta , #Stiri Vacanta