Pleci cu masina in vacanta in Europa? Iata ce trebuie sa stii si de ce acte ai nevoie

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 09:21
1222 citiri
Pleci cu masina in vacanta in Europa? Iata ce trebuie sa stii si de ce acte ai nevoie
Foto: Ziare.com

Foarte multi romani pleaca in vacanta in strainatate cu masina. Daca va numarati printre ei, iata ce acte trebuie sa aveti cu voi.

Daca in tarile din Uniunea Europeana situatia e destul de simpla, in afara UE trebuie sa fiti atenti la mai multe aspecte.

Ce acte sunt necesare in tarile din UE

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, in tarile UE, cartea verde a masinii serveste drept dovada de asigurare recunoscuta la nivel international. MAE recomanda ca in afara tarii sa aveti cu voi si cartea de identitate a masinii, pe langa certificatul de inmatriculare de care e nevoie si in Romania.

Pentru cei care merg vara asta pe litoralul bulgaresc, nu uitati ca la vecinii nostri e obligatorie plata vignetei. "Plata utilizarii drumurilor publice se efectueaza la intrarea pe teritoriul Bulgariei, existand un sistem similar vignetei romanesti. Vigneta se poate procura de la benzinarii sau de la oficiile postale", potrivit MAE.

Cum este in tarile din afara UE

Pentru a calatori ...citeste mai departe despre "Pleci cu masina in vacanta in Europa? Iata ce trebuie sa stii si de ce acte ai nevoie" pe Ziare.com

#acte masina Europa, #acte masina vacanta Europa, #procura masina Europa, #acte auto masina vacanta Europa , #Stiri Vacanta