Portretul turistului roman: De cate ori mergem in vacanta si cat cheltuim

Vineri, 11 Martie 2016, ora 16:10
1281 citiri
Portretul turistului roman: De cate ori mergem in vacanta si cat cheltuim
Foto: Ziare.com

Daca inainte de criza, un roman cu venituri medii isi permitea sa plece in vacanta si de patru ori pe an, acum se rezuma la cel mult doua concedii si incearca sa se incadreze intr-un buget de circa 700 de euro, a declarat, vineri, directorul Prestige Tours, Elena Anghel.

Merge in doua vacante pe an, se cazeaza in hoteluri de trei sau patru stele, sau in apartamente inchiriate impreuna cu mai multi prieteni, si cheltuieste cel putin 300 de euro pentru fiecare sejur.

Acesta este portretul turistului roman, pentru care relaxarea inseamna atat city break-uri in capitalele europene, cat si distractie in insulele turcesti sau grecesti, potrivit datelor agentiilor de turism, arata News.ro.

"Romanii au devenit mult mai atenti cu bugetul de vacanta. Prin 2007-2008, isi luau trei-patru concedii pe an, acum vacantele s-au redus la una-doua. In schimb, turistul roman a devenit foarte educat, stie exact ce isi doreste.

Cei mai multi turisti romani sunt dispusi sa cheltuiasca intre 300 ...citeste mai departe despre "Portretul turistului roman: De cate ori mergem in vacanta si cat cheltuim" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani vacanta buget, #romani vacanta, #romani vacanta cheltuieli , #Stiri Vacanta