Premiera: Continentul negru, fotografii detaliate din satelit (Galerie foto)

Vineri, 20 Mai 2016, ora 12:12
3470 citiri
Premiera: Continentul negru, fotografii detaliate din satelit (Galerie foto)
Foto: Agentia Spatiala Europeana

Agentia Spatiala Europeana (ESA) a facut publice recent mai multe fotografii in detaliu ale continentului african. E vorba despre fotografii in care sunt combinate aproximativ 7.000 de instantanee realizate din satelit, de o claritate fara precedent.

Instantaneele au fost realizate in perioada decembrie 2015 - aprilie 2016, de satelitul Sentinel-2A. Fotografiile rezultate infatiseaza, insumat, aproximativ 17 milioane de km patrati de teren, informeaza Daily Mail.

Sentinel-2A, lansat in urma cu mai putin de un an in spatiu, la bordul unei rachete Vega, este cel de-al doilea satelit plasat pe orbita in cadrul programului european Copernicus, coordonat de Comisia Europeana, in parteneriat cu Agentia Spatiala Europeana (ESA).

Sentinel-2A furnizeaza informatii necesare in agricultura, ajutand in gestionarea securitatii alimentare. Ajuta, de asemenea, la cartografierea starii si schimbarilor ce au loc la nivelul solului si in monitorizarea padurilor de pe ...citeste mai departe despre "Premiera: Continentul negru, fotografii detaliate din satelit (Galerie foto)" pe Ziare.com

#Africa imagini satelit, #continent Africa imagini satelit ESA, #imagini satelit Terra, #Sentinel 2A poze satelit , #Stiri Vacanta