Profita de o vacanta magica zburand spre Atena, taramul zeilor

Joi, 25 Mai 2017, ora 17:29
1416 citiri
Profita de o vacanta magica zburand spre Atena, taramul zeilor

Mai bine de 30% din populatia Greciei traieste in Atena, una dintre cele mai frumoase zone urbane grecesti, cu sute de restaurante, baruri, cluburi de noapte, festivaluri anuale si zeci de plaje cu nisip fin, care iti lasa senzatia ca te afli pe o insula greceasca, si nu la cativa kilometri distanta de oras.

Daca iti rezervi bilete de avion spre Atena in perioada verii e aproape imposibil sa prinzi o zi innorata pentru ca orasul zeilor e binecuvantat cu peste 180 de zile insorite pe an.

Chiar daca Grecia are mii de insule, populatia depaseste cu putin 11 milioane de locuitori, dintre care peste 3 milioane si jumatate traiesc in capitala, principalul hub de tranzit aerian al tarii in perioada estivala.

Orasul e survolat zilnic de zeci de avioane, iar multe dintre ele se indreapta spre insulele grecesti, paradise mediteraneene pentru vacante desavarsite.

Escapada city break si avantajele unei vacante de 7 seri pe malul marii

Daca vrei sa explorezi Grecia si nu iti permiti un sejur de sapte zile, ci doar o escapada de cateva zile poti sa iti rezervi bilete de avion spre Atena, orasul zeilor in care ai parte de avantajele unui city break urban si de plajele si marea atat de importante atunci cand iti planifici un sejur de vara in care vrei sa te bronzezi si sa inoti in voie.

La doar o ora distanta de zona centrala a orasului poti sa te destinzi pe malul marii, pe una dintre zecile de plaje din partea sudica a capitalei, unele dintre ele cu acces gratuit mai ales in zilele din timpul saptamanii.

Viziteaza Gradinile Nationale, o oaza de liniste si verdeata in centrul orasului

Daca te plimbi prin parcurile si gradinile orasului e greu sa crezi ca o vegetatie luxurianta se poate dezvolta intr-un loc ars de soare peste 200 de zile din an. Dar lucrul acesta e posibil datorita sistemelor complexe de irigatie.

La 5 minute distanta de Parlament sunt Gradinile Nationale, unde te poti adaposti de soarele torid de vara - temperatura e cu pana la doua grade mai scazuta decat in pietele centrale.

Poti sa admiri specii endemice de arbori si arbori adusi din alte colturi ale lumii daca te plimbi prin parc. In mijlocul parcului e si o mini-gradina zoologica unde ai putea sa te opresti pentru cel putin o ora daca zbori spre Grecia alaturi de copii.

Acropolele, o istorie veche de doua mii de ani

Anual, peste doua milioane de oameni urca la Acropole, platoul stancos de deasupra Atenei, unde sunt unele dintre cele mai vechi monumente, amfiteatre ...citeste mai departe despre "Profita de o vacanta magica zburand spre Atena, taramul zeilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bilete avion Atena, #city break Atena , #Stiri Vacanta